Lavrov'dan Ukrayna Açıklaması: Minsk Anlaşmalarını İhlal Ettiler

TAKİP ET

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, basın toplantısında 'Donbass' hakkında açıklama yaptı.

Lavrov ve Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bir araya gelerek ortak basın toplantısı düzenledi. Donbas'ta yaşanan gelişmeler hakkında yorum yapan Lavrov, Ukrayna'nın Minsk anlaşmalarını ihlal ettiğini ileri sürdü.

Ukrayna yönetiminin Donbas ile ilgili yaptığı açıklamalardan endişe duyduklarını dile getiren Lavrov, "Kiev, Donbas krizinin siyasi çözümü konusunda yaptığı eleştiriler ardından askeri eylemlerde bulunmakla tehdit ediyor" ifadelerini kullandı.

Batının Kiev'in bu açıklamalarına tepki göstermediğine dikkati çeken Lavrov, ABD’nin Donbas’ta yaşananlara dair uygun anlayışa sahip olduğu umudunu paylaştı. Lavrov, "Batılı meslektaşlarımızın, Donbas’ta askeri altyapının güçlendirilmesi ve askerlerin Donbas’taki temas hattına konuşlandırılması ile ilgili eylemleri ve tepkileri bizleri şimdilik hayal kırıklığına uğratıyor. Herhalde Batılı meslektaşlarımız, Ukrayna yönetiminin desteklenmesi gerektiği yönünde hareket ediyor" şeklinde konuştu.

Ukrayna'yı Kendine Getirsinler 

Lavrov, Fransa ve Almanya'yı Donbas meselesi konusunda üzerine düşeni yapmamakla suçladı. "Normandiya formatındaki görüşmelerde, Fransız ve Alman meslektaşlarımızın Ukrayna tarafını kendine getirmek için enerjik eylemlerini göremiyoruz. Bunun acilen yapılmasını gerektiren çok fazla husus var" diyen Lavrov, "Avrupa ülkelerinin Ukrayna’dan Minsk anlaşmalarına uymasını talep edeceğini umuyorum" ifadesini de kullandı.

hindistan rusya ukrayna donbass sergay lavrov minsk anlaşma dışişleri bakanı