Lavrov'un Karabağ Açıklaması: Türkler Girmeyecek

TAKİP ET

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Dağlık Karabağ için 'Türkler girmeyecek' ifadesini kullandı.

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ve Ermenistan arasında 44 gün süren çatışmalar sonucu imzalanan anlaşmayla Rusya, barış gücüyle Dağlık Karabağ'a konuşlandı.

Türkiye'nin Dağlık Karabağ'da gözlemci olarak bulunup bulunmayacağı yönündeki sorular kamuoyunda yer almaya devam ederken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Rusya ile mutabakata vardık. Ev sahibi Azerbaycan'ın belirlediği yerlerde Türk gözlemcileri bulunacak" demişti.

Çavuşoğlu'na bugün Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'dan yanıt geldi. Lavrov, "Türkler Dağlık Karabağ'a girmeyecek" ifadelerini kullandı.

Lavrov, Dağlık Karabağ'daki durumun izlenmesi için kurulan Rus-Türk gözlem merkezinin insansız hava araçları yardımıyla uzaktan görev yapacağını ve Türk gözlemcilerin Dağlık Karabağ'a girmeyeceğini ifade etti.

Rus ve yabancı medya kuruluşlarının temsilcilerine demeç veren Lavrov, "Merkez, İHA'lar ve sahadaki özellikle de tüm temas hattındaki durumu tespit etme imkanı sunan diğer teknolojiler de dahil teknik objektif izleme araçlarını kullanarak uzaktan çalışacak ve hangi tarafın ateşkese uyduğunu, hangisinin ateşkesin ve tüm askeri faaliyetlerin koşullarını ihlal ettiğini belirleyecek" dedi.

sergey lavrov rus dışişleri bakanından açıklama türkler karabağ'a girmeyecek dedi lavrov türkiye karabağ'da olmayacak dedi rusya azerbaycan ermenistan dağlık karabağ çatışması ateşkes antlaşması türk dünyası haberler