Le Figaro: Türk Dış Politikasının Hizmetinde Bir Teknoloji

TAKİP ET

Fransız Le Figaro gazetesi Türk SİHA'larına da geniş yer verdiği bir 'SİHA Dosyası' yayımladı.

"Türk Dış Politikasının Hizmetinde Bir Teknoloji" başlıklı haberde Le Figaro, Libya'da süregelen çatışmada Halife Hafter güçleri ile Trablus hüküeti arasındaki çarpışmalarda Türk SİHA'larının oynadığı kritik rolün Libya'daki statükoyu etkilediği belirtildi.

Silahlı insansız hava araçlarının geliştirilmesinin ve üretiminin Türkiye'nin savunma sanayiinde öne çıkmasını sağladığı belirtilen haber, Çin, İsrail ve ABD ile rekabet arzusundaki Türkiye'nin yalnızca yıllar içerisinde dünyanın önde gelen SİHA üreticileri arasına girdiği kaydedildi.

Anka, Alpagu, Bayraktar ve Karayel ve Kargu gibi SİHA'ların savaş alanlarında sonuca etki etmelerinin yanı sıra birçok askeri gücün erişimine imkan tanıyacak kadar ucuz oluşu vurgulanan haberde Türk SİHA'larının 2016'dan bu yana çatışma bölgelerinde kendini gösterdiği belirtildi.

"Türk SİHA'ları Dağlık Karabağ'da da statükoyu bozdu" denilen haberde Türk üretimi silahlı insansız hava araçlarının II. Karabağ Savaşı'ndaki Azerbaycan Türk zaferinde pay sahibi olduğu ifade edildi.

Azerbaycan, Ukrayna, Tunus, Polonya ve Katar gibi ülkelere satılan Türk SİHA'larının uluslararası alanda giderek daha fazla ilgi çektiği belirtilen haberde Macaristan, Arnavutluk ve Letonya gibi ülkelerin de Türkiye'den SİHA ithal etmeye yakın olduğu ileri sürüldü.

Le Figaro Türk Dış Politikasının Hizmetinde Bir Teknoloji