Le Pen'den Macron'a Erdoğan Konusunda Destek

TAKİP ET

Fransa'da muhalif lider Le Pen, Cumhurbaşkanı Macron'un Erdoğan'la ilgili sert açıklamalarına destek verdi. Le Pen, "Milyonlarca konuda farklı düşünmemize rağmen, bu konuda tamamen Macron'un arkasındayım" diye konuştu.

Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen, Tayyip Erdoğan konusunda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un arkasında olduğunu duyurdu. 

Katıldığı bir televizyon programında Macron ile Erdoğan arasındaki diyalogu değerlendiren Le Pen, "Erdoğan’ın Macron’a yönelik tehditleri gerçekte Fransa’yadır. Milyonlarca konuda farklı düşünmemize rağmen, bu konuda tamamen Macron’un arkasındayım. Erdoğan bir provokasyon süreci içinde" ifadelerini kullandı. Le Pen, programdan sonra yayının ilgili bölümünü sosyal medya hesabından da paylaşarak sert bir mesaj verdi.

Doğu Akdeniz'de bir aktör olma çabası içindeki Fransa, Yunanistan'a koşulsuz desteğinin en somut göstergesi olan Med7 zirvesinde Macron, "Türk halkı büyük bir halk ve başka şeyler hak ediyor. Biz Avrupalılar Türk halkına değil Erdoğan hükümetine karşı açık ve sert olmalıyız. Erdoğan hükümetinin kabul edilemez davranışları bulunuyor" açıklamalarında bulunmuştu.

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Macron'a "İsim olarak anmak istemiyorum ama mecburum anmaya çünkü o şahsımla çok uğraşıyor. Nedir o? Diyor ki 'Türk milletiyle değil ama bizim Erdoğan'la sıkıntımız var'. Sayın Macron, senin şahsımla daha çok sıkıntın olacak. Defalarca bunu zaten sana söyledim ama dinlemiyorsun" sözleriyle cevap vermişti.

marine le pen ulusal cephe fransa emmanuel macron doğu akdeniz yunanistan med7 recep tayyip erdoğan partili cumhurbaşkanı