Lebaleb Dolu Otobüsler AKP Kongresini Doldurmak İçin Ankara'ya Geldi

TAKİP ET

Türkiye, Çin Virüsü pandemisi ile mücadelesini sürdürürken kontrolsüz normalleşme neticesinde günlük tabloya 30 bine yakın vaka sayısı ve bini aşkın ölüm sayısı yansımaya başladı. Partili Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığı, vatandaşları maske, temizlik ve sosyal mesafe kurallarına riayet etmeye devam ederken iktidar partisi lebaleb dolu salonlarla gerçekleştirdiği il ve ilçe kongrelerini tamamlayarak büyük kongre gününe ulaştı.

Artan vaka sayılarında payı olduğu düşünülen ve iddia edilen AKP kongrelerinin sonuncusu olan partinin 7. Olağan Kongresi, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Vatandaşların kongrede tedbirlere uyulup uyulmayacağı noktasında tedirginliği, kongre öncesinde çevre illerden Ankara'ya hareket eden partililerin görüntülerinin sosyal medyaya yansımasıyla katlanarak arttı.

Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerden birinde maskelerin çıkarıldığı, sosyal mesafenin unutulduğu lebaleb dolu bir otobüsün içinde AKP mensuplarının Ankara'ya yolculuk ettiği görülüyor. Skandal görüntülerdeki şahısların Adana'dan yola çıkan partililer olduğu ifade edilirken söz konusu videoyu paylaşan partililer, sosyal medya kullanıcıların tepkileri üzerine videoyu silmek zorunda kaldı.

Mobese görüntülerinden yola çıkarak maske takmayan vatandaşlara dahi ceza yazılan bu süreçte kimlikleri rahatlıkla tespit edilebilen AKP'liler için bir cezai işlem uygulanıp uygulanmayacağı da sosyal medyadaki tartışma konularından biri oldu.

akp recep tayyip erdoğan maskesiz otobüs covid-19 çin virüsü lebaleb dolu salon