'Lebaleb' Kongre Savunması: Görüntüler Yatay Çekimden Dolayı Kalabalık Çıkmış

TAKİP ET

AKP Grup Başkanvekili Cahiz Özkan, Çin virüsüne karşı uygulanan kısıtlamaların yok sayıldığı 7. Olağan Büyük Kongre'deki izdiham görüntülerini "yatay çekimin yanıltması" diyerek savundu.

AKP'nin dün Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirdiği 7. Olağan Büyük "Lebaleb" Kongresi'nde pandemiyle mücadele kurallarının yok sayılması nedeniyle sosyal medyayı saran eleştirilere AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan "Siz de takdir edersiniz ki; oradaki yatay çekimi dikkate aldığınız zaman, 1 kilometrelik alanda insanlar adeta üst üste binmiş gibi görünüyor. Oysa ki; o kalabalığın içinde bulunduğunuz zaman orada çok da küçümsenmeyecek bir mesafe var" diyerek savundu.

Özkan, sosyal medyada salgın boyunca en büyük yükü çeken sağlık çalışanlarının #hakkımıhelaletmiyorum etiketiyle tepki gösterdiği maskelerin çenede olduğu ve sosyal mesafenin hiçe sayıldığı görüntüler hakkında, "Yani ben orada yatay bir kamera çekiminin yanılttığını düşünüyorum. İnanın su içmek için zaruret haricinde hiçbir şekilde teşkilat mensuplarımızın maske, mesafe, temizlik kurallarına riayetsizlik göstermediğinin altını çizmek lazım. Bu konuda bir hassasiyet vardı" dedi.

Aynı tepkileri çeken "lebaleb" il kongrelerinde de tüm tedbirlerin alındığını, kongre yapılan bütün illerde Çin virüsü vaka sayılarını çıkarttıklarını ve herhangi bir artış gözlemlenmediğini öne süren Özkan, "Bu anlamda göreceksiniz önümüzdeki 1 haftalık süreçte yine gözlemlenecektir Türkiye genelinde vaka artışında herhangi bir değişiklik olmayacağını göreceğiz" dedi.

'Lebaleb' Kongre Savunması: Görüntüler Yatay Çekimden Öyle Çıkmış