Lebron James - İbrahimovic Polemiği: Sporcular Siyasete Karışmalı mı?

TAKİP ET

Lebron James ile İbrahimovic arasında yaşanan bir polemik günlerdir devam ediyor.

Lebron James'in siyasi mesajlar veren aktivist yönünü eleştiren İbrahimovic, verdiği demeçte, "O fenomen bir isim ancak statü sahibi insanların siyaset hakkında konuşmalarından hoşlanmıyorum. İşini yap. Futbol oynuyorum çünkü en iyi yaptığım şey futbol, politikacı değilim. Politikacı olsaydım o zaman siyaset yapardım. Ünlülerin yaptıkları hatalardan birisi bu. Benim için belli konulardan kaçınmak ve yaptığının en iyisini yapmak her zaman daha iyidir. Aksi halde bir şeyleri yanlış yapma riskiyle karşı karşıya kalırsınız" ifadelerini kullanmış ve Lebron James'ten kendisine cevap gelmişti.

Lebron James, Zlatan İbrahimovic'in sporcuların siyasetten uzak durmaları ve işlerine odaklanmaları gerektiği sözlerine karşılık verdi. James, "Yanlış giden hiçbir konuda çenemi kapalı tutmayacağım. Halkım hakkında, eşitlik, sosyal adalet, ırkçılık, seçmen sindirme hakkında, topluluğumuz içinde yolunda gitmeyen her şey hakkında konuşup, fikirlerimi anlatacağım" diyerek İbrahimovic'in de 2018'de ırkçılığa maruz kaldığını hatırlattı.

Lebron James'in yanıtına tekrar karşılık veren İbrahimovic, "Irk ve siyaset farklı şeylerdir. Sporcular dünyayı birleştirir, siyaset onu böler. Nereden gelirseniz gelin çevremizde herkes hoş karşılanır ve insanları bir araya getirmek için her şeyi yaparız. Bizim rolümüz, en iyi yaptığımız şeyi yaparak dünyayı birleştirmektir. İyi olmadığımız başka şeyler yapmayız, aksi takdirde siyasette olurdum. Mesajım? Sporcular sporcu olmalı ve politikacılar politikacı olmalı" ifadelerini kullanarak fikrinin arkasında durdu.

Malmö'de Boşnak bir baba ve Hırvat bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen İbrahimovic 2018 yılında bir milli maçta yaptığı hata sonrasında kendisine gerçek bir İsveçli olmadığı için yüklenildiğini belirterek, "Hala bana saldırıyorlar. Çünkü İbrahimovic olduğumu kabul edemiyorlar. Başka bir İsveçli oyuncu aynı hatayı yapsa onları savunurlar. Ama bana gelince beni savunmazlar" demişti.

lebron james ibrahimovic kavga polemik