Letonya Milletvekili Gönüllü Olarak Ukrayna Ordusuna Katıldı

TAKİP ET

Letonya Milletvekili Juris Jurašs, gönüllü olarak Ukrayna ordusuna katıldı.

Letonya parlamentosu Saeima üyesi Milletvekili Juris Jurašs, Rus işgaline karşı direnişe destek vermek için gönüllü olarak Ukrayna ordusuna katıldı.

Saeima'da Letonya vatandaşlarının Ukrayna saflarında savaşmasına izin veren yasa tasarısının oylanmasından yalnızca bir hafta sonra, oylamada "evet" oyu veren milletvekillerinden Saeima Hukuk İşleri Komisyonu Başkanı Juris Jurašs, Ukrayna'ya gitti.

Çantasını toplayıp Ukrayna'ya gittiği bildirilen Jurašs ile ilgili LETA haber ajansı tarafından sorulan bir soruya yanıt veren Muhafazakar Parti lideri ve Adalet Bakanı Jānis Bordāns, şu ifadeleri kullandı:

"Tüm Özgür Dünyayı İşgalcilere Karşı Savunmak İçin..."

"Onun gönüllü olarak Ukrayna'yı ve Letonya'daki demokrasi de dahil olmak üzere tüm özgür dünyayı işgalcilerine karşı savunmaya gittiğini doğrulayabilirim."



Letonya'da rüşvetle mücadele uzman polis gücü KNAB'da kıdemli bir subay olarak görev yapmış olan Jurašs, rüşvet karşıtı çalışmalarıyla ün kazandıktan sonra 2018 yılında parlamentoya girmişti.

Sabah Komisyon Toplantısını Yönetti, Öğleden Sonra Lviv'de Olduğu Bildirildi

Jurašs'ın yokluğunda parlamentodaki görevini kimin üstleneceği henüz açıklanmadı. Jurašs, bu sabah Hukuk İşleri Komisyonu'nun bir toplantısını yönetiyordu ancak öğleden sonra Lviv'de olduğu bildirildi.

Letonya ordusu, dün akşam saatleri itibarıyla ülkeden 3 kişinin Ukrayna ordusuna katılmak üzere başvuru yaptığını açıkladı. Muhammed Âkif

Juris Jurašs letonya Saeima parlamento milletvekili ukrayna ordusuna gönüllü olarak katıldı