Levent Göktaş Nasıl Kaçtı? Baskın Haberi Önceden mi Verildi?

TAKİP ET

Necip Hablemitoğlu suikastının firari şüphelisi emekli Albay Levent Göktaş'ın nasıl kaçtığına ilişkin dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Almanya'nın Türkiye'de beşinci kol faaliyeti için kullandığı belli vakıflara yönelik uzun yıllar boyu yaptığı uyarılarla tanınan Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili şüpheli olarak aranan Levent Göktaş, 8 Haziran'dan bu yana firari.

İsmi daha önce Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı için de anılan Levent Göktaş, polislerin elinden nasıl kaçtı?

Hablemitoğlu Neden Öldürüldü?

Halk TV'deki köşesinde dikkat çekici bir yazı kaleme alan İsmail Saymaz'a konuşan, Hablemitoğlu soruşturmasına yakın bir kaynak, "Hablemitoğlu neden öldürüldü?" sorusuna "FETÖ hakkındaki ‘Köstebek’ adlı kitabın basılmaması, örgütün MİT ve Emniyet yapılanmasına dair diğer çalışmalarının önlenmesi" yanıtını verdi.

Kaynağının üç öbek gruptan söz ettiğini belirten Saymaz, bu grupların ilkinde eski MİT'çi Enver Altaylı ve FETÖ'nün Türkiye imamı Mustafa Özcan'ın, ikinci grupta suikasti organize ettiği iddia edilen Levent Göktaş ve emekli Binbaşı Fikret Emek bulunuyor. Üçüncü grup ise suikasti gerçekleştirdiği iddia edilen Nuri Gökhan Bozkır ve Tarkan Mumcuoğlu.

Levent Göktaş Nasıl Kaçtı?

Levent Göktaş'ın yakalanması için 8 Haziran'da başlatılan operasyonda polis ekipleri, Göktaş'ın kızının Sarıyer'deki evine gitti. Fakat Göktaş dairede bulunamadı. Göktaş'ın o sırada aynı binada başka bir dairede olduğu ve operasyon sırasında kaçtığı iddiasını aktaran Saymaz'a konuşan bir kaynak, "Diğerleri sabah saat 06.00-06.30 arasında alınırken, Göktaş’a saat 07.30’da gidiliyor. Operasyon devam ederken adam asansörden inip gidiyor. Belki polisle aynı asansörü kullanıyorlar. Yani polisin çıktığı asansörle aşağıya iniyor. Siz bir yere operasyon yapıyorsanız, dış kapıyı tutmaz mısınız? Belli ki tutmamışlar. Sızma şüphesi var" ifadelerini kullandı.

Antalya'ya Gitti

O gün öğleden sonra Kıraça Holding'e giden Göktaş'ın lüks bir araçla Antalya'ya gittiği, burada emekli bir polisin evinde kaldığı belirtiliyor. Göktaş'ın gittiği Kıraça Holding'de hiç güvenlik kamerası bulunmadığı gibi Göktaş'ın Antalya'da 6 aylığına bir villa kiralamasına rağmen villa yerine emekli bir polisin evinde kaldığı ifade ediliyor.

Burada yakalanacağını anlayan Göktaş'ın İstanbul'a döndüğünü belirten Saymaz, "Bu kez kameraya şapka ve sırt çantasıyla takılıyor. Polislerin elinden son anda kaçıyor. İstanbul'a döndükten sonra hiç haber alınamıyor" dedi.

"Baskın Haberi Önceden Verildi mi?"

Saymaz, bu iddiaları öne sürdükten sonra şu soruları yöneltti:

"Göktaş’a önceden baskın haberi verildi mi?

Eve bir saat geç gidildi mi?

Birileri tarafından korunduğu için mi hala yakalanamadı?"

levent göktaş nasıl kaçtı baskın haberi önceden mi verildi Necip Hablemitoğlu neden öldürüldü sızma emniyet polis sarıyer