Levent Gültekin'in İthamlarına Alparslan Türkeş Vakfı'ndan Tepki Geldi

TAKİP ET

 

Alparslan Türkeş Vakfı Genel Sekreteri Alparslan Yılmaz, Türk milliyetçiliğinin büyük lideri merhum Alparslan Türkeş'in hayatı ve milliyetçilik anlayışını TamgaTürk ekranlarında anlattı. Gazeteci Levent Gültekin'in Alparslan Türkeş, Türk milliyetçiliği ve Türk milliyetçileri hakkında çirkin iftiralar ortaya atarak gündeme gelmesiyle başlayan tartışmalara da Yılmaz, yaptığı açıklamalarla noktayı koydu.

"Türkeş milliyetçilik hastalığını, ırkçılık hastalığını bu ülkenin milyonlarca evladının zihnine bolca dökmüş, biz ülkeyi herkesten daha fazla seviyoruz tuhaflığıyla milyonlarca gencin hayatını karartmıştır. Şu anda biliyorum ki onlar da benim gibi büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorlar" şeklindeki açıklamalarla büyük Türkeş'in gölgesine savaş açarak yeniden gündeme gelmeye çalışan Gültekin'e cevaben Yılmaz, "Şunu çok iyi biliyoruz ki, Atatürk gibi Türk milliyetçisi bir nesil yetiştirmek istiyordu çünkü Başbuğumuz şunu çok iyi biliyordu ve bizlere hep bunu öğretti, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerinde Türk milliyetçiliği yatmaktadır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti varsa milliyetçilik olduğu için var" diye konuştu.

Vakıf Genel Sekreteri Yılmaz, sözlerini Alparslan Türkeş'in bir hastalık aşıladığı iddia edilen evlatlarının 1980 öncesinde verdiği mücadeleyle Türkiye Cumhuriyeti'nin yakın tarihinde ne denli önemli bir rol üstlendiğinin de altını çizerek sürdürdükten sonra Alparslan Türkeş Vakfı'nda gerçekleştirdikleri faaliyetlere dair de bilgiler verdi.

alparslan türkeş alparslan türkeş vakfı alparslan yılmaz levent gültekin türk milliyetçiliği milliyetçilik ırkçılık