Leyla Aydemir'i Katleden Amcasının Ses Kaydı Çıktı: Duyulursa Beni Öldürürler

TAKİP ET

2018 yılında Ağrı'da öldürülen 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in davasında, Demir'i öldüren amcanın AFAD ekipleriyle olan konuşmaları ortaya çıktı.

4 yaşında öldürülen ve cesedi 18 gün sonra bulunan Leyla Aydemir davasında 6 sanığın yargılamalarına yeniden başlandı. Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Aydemir ailesinin avukatı Erdoğan Tunç, Leyla Aydemir'i öldüren amca sanık Yusuf Aydemir'e ait ses kayıtlarına ulaştığını açıkladı. 

Leyla'nın arama çalışmalarını yürüten AFAD görevlisi ile Yusuf Aydemir arasında geçen konuşmaların kaydına ulaştığını belirten Tunç, Yusuf Aydemir’in AFAD çalışanına ‘ses etme duyulursa beni öldürürler’ dediğini söyledi. 

Mahkemeden bilgilerin doğrulanmasını isteyen Tunç, “Elimize gelen ses kaydında arama kurtarma çalışmalarında AFAD çalışanları kendi aralarında konuşurken esmer birinden şüpheleniyoruz diyorlar. Yapılan değerlendirmede AFAD çalışanın kilerde Leyla’nın sesini duyduğunu bunun üzerine amca Yusuf Aydemir’in AFAD çalışanına ses etme duyulursa beni öldürürler. Bunu üzerine AFAD ekibinden kişi ses etmiyor. Biz Leyla'nın avukatı olarak bilgilerin teşhis edilmesini mahkemeden talep ediyoruz” dedi.

Ne Olmuştu?

Ramazan Bayramı'nda dedesinin evine giden Leyla Aydemir ortadan koybolmuş, küçük kız günlerce bulunamamıştı. Arama çalışmalarına devam edilen köyde 18 gün sonra köye 2 kilometre mesafedeki akarsu kenarında Leyla'nın cansız bedeni bulunmuş, Leyla'nın ölümüne ilişkin 7 sanık hakkında Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı. 

Olayla ilgili yürütülen soruşturmalarda amca Yusuf Aydemir'in Leyla'nın babası ile tartıştığı ve Yusuf Aydemir'in kardeşini korkutmak için kaçırdığı Leyla'yı öldürüp sakladığı ortaya çıkmıştı.

Aydemir 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 'cebir ve hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırılmış, diğer sanıklar Y.A, B.D, H.D, M.Aydemir, M.A.Aydemir ve A.A. ise delil yetersizliğinden beraat etmişti.

 

leyla aydemir ağrı 4 yaş amca yusuf duyulursa beni öldürürler ses kaydı