LGBTi Karşıtı Etkinlikte Bazı Müslümanlar Müzik Çalınmasına Tepki Gösterdi

TAKİP ET

LGBTi karşıtları, "Büyük Aile Buluşması" adı altında bir araya gelen vatandaşlardan bazıları, etkinlikte müzik çalınmasına tepki gösterdi.

dokuz8haber'in haberine göre Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu, "Büyük Aile Buluşması" adı altında LGBTi karşıtı bir miting düzenledi.

İstanbul Saraçhane Parkı'da toplanan kalabalıktan LGBTi propagandasının tüm iletişim araçlarında yasaklanması, LGBTi dernek ve platformlarının kapatılması, tüm etkinliklerinin engellenmesi ve LGBTi'lerin faaliyetlerinin suç kabul edilmesi için imza toplandı.

Fakat etkinlikte müzik çalınması, sarıklı cübbeli katılımcıların tepkisini çekti. "Siz buraya niye geldiniz? Gitar dinlemeye mi geldik biz buraya?" tepkisini gösteren katılımcılar, "Ümmeti Muhammed'e müzik dinletilmesine" tepki gösterdi.

Etkinlikte katılan vatandaşlardan biri, serbestiyet'e yaptığı açıklamada nihai amaçlarını kısaca özetledi:

"Bundan 8-10 sene evvel Taksim'de bu eşcinseller yürüyüş yapmak istedi; bizim o zaman vatandaşımız sahip çıktı, hepsini patakladı, yolladı. Şimdi yine pataklayıp yollamak istiyoruz. İnşallah Amerika, İsrail, Avrupa bizi bozamasınlar. Biz kendi özelliğimizi korumak istiyoruz."

 

bazı müslümanlar lgbti karşıtı etkinlikte müzik yapılmasına tepki gösterdi