Libya Dışişleri Bakanı İsrail'le Görüştüğü İçin Görevden Alındı

TAKİP ET

Libya Başbakanı Dibeybe, Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş'u İsrailli mevkidaşı ile yaptığı görüşme sebebiyle açığa alıp hakkında soruşturma başlattı.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş’u İsrailli mevkidaşı Eli Cohen ile yaptığı görüşme nedeniyle açığa alıp hakkında soruşturma başlattı.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti'nden yapılan açıklamada, "Libya Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş'un açığa alınması ve hakkında soruşturma açılmasına karar verildi" ifadeleri yer aldı.

Kararnamede Menguş ile ilgili soruşturmanın Libya Adalet Bakanı başkanlığında oluşturulacak komisyon tarafından yapılacağı belirtildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın dünkü açıklamasında, "İsrail ve Libya dışişleri bakanları arasında tarihi bir toplantı yapıldığı" ifade edilmişti. İsrail Dışişleri Bakanı Cohen ve Libya Dışişleri Bakanı Menguş geçen hafta İtalya'nın başkenti Roma'da görüşmüştü. Toplantının "iki ülke arasında işbirliği ve ilişki olanaklarının incelenmesini" amaçladığı vurgulanmıştı.

Ancak Libya, İsrail'i tanımıyor ve Tel Aviv ile diplomatik ilişkileri bulunmuyor. Libya pasaportunda "İşgal altındaki Filistin toprakları (İsrail) dışında bütün ülkelere gidebilir" notu bulunuyor. Ayrıca İsrail ile ilişki kurmak kanunen yasaklanmış durumda.

Menguş'un görüşmesinin duyulmasıyla Libya'nın çeşitli yerlerinde eylemler düzenlenmişti.

libya libya dışişleri bakanı necla el menguş israil israile görüşme eli cohen