Libya Ordusu: Hafter'e Güvenimiz Sarsıldı

TAKİP ET

Libya ordusu, ateşkes anlaşmasının şartlarının yerine getirilmediğini söyleyerek ülkenin doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter milislerine güvenlerinin kalmadığını belirtti.

Libya ordusuna bağlı Sirte ve Cufra Operasyon Dairesi Sözcüsü General Abdulhadi Dırah, "Hafter milislerinin ateşkesi ve paralı askerlerin ülkeden çekilmesini öngören 5+5 Ortak Askeri Komite anlaşmasının şartlarını yerine getirme taahhüdüne olan güvenimiz sarsıldı" dedi.

Anlaşmanın uygulanmasını ve halkın acılarına son verilmesini istediklerini aktaran Dırah, "Karşı taraf (Hafter milisleri) paralı askerleri geri çekmediği ve anlaşmanın şartlarını uygulamadığı için üzgünüz" ifadelerini kullandı.

Ortak Askeri Komite, Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde meşru Libya hükümetini temsilen 5, Hafter güçlerini temsilen de 5 üyeden oluşuyor.

Ateşkes anlaşması, Libya'daki tüm yabancı paralı savaşçıların üç ay içinde ülkeden ayrılmasını, temas hatlarındaki mayınların temizlenmesini ve Sirte-Misrata sahil yolunun yeniden açılmasını içeriyor.

hafter italya libya görüşme dışişleri ateşkes siyasi çözüm ateşkes ateşkes anlaşması ateşkes şartları şartları milis hafter milisleri halife hafter libya ateşkes