Libya UMH İçişleri Bakanı: Serrac Kahire'de Gizli Görüşme Yaptı

TAKİP ET

Libya'da Fayiz es-Serrac başkanlığındaki Ulusal Mutabakat Hükumeti'nin İçişleri Bakanı Fethi Başağa, Serrac'ın Mısır'a gizli bir ziyarette bulunduğunu açıkladı.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) İçişleri Bakanı Fethi Başağa, Başkan Fayiz es-Serrac'ın Mısır'a birkaç saat süren gizli bir ziyaret gerçekleştirdiğini açıkladı.

UMH İçişleri Bakanı Başağa,  Serrac'ın geçtiğimiz hafta Kahire'yi ziyaret ettiğini ve ziyaret sırasında Mısırlı yetkililerle görüştüğünü, daha sonra Bahreyn'e geçerek burada başsağlığı dileklerini ilettiğini açıkladı. Fransa'daki resmi bir çalışma ziyaretinden dönen Başağa, dün yaptığı açıklamalarda, Mısırlı yetkililerden Serrac'ın Kahire ziyaretinin kamuoyuna açıklamasını şart koştuğunu iddia etti.

Öte yandan Libya'da başkent Trablus ve doğudaki Tobruk kentinde bölünmüş haldeki Temsilciler Meclisi üyeleri ülkenin yasama organını birleştirmek için Fas'ın Tanca kentinde bir araya geliyor.

fethi başağa libya dünya haberleri trablus tobruk bm ulusal mutabakat hükumeti başkanı gizli görüşme fayiz el-seracc mısırda gizli görüşme yaptı kahirede gizli görüşme içişleri bakanı fethi başağa açıkladı libya de