Libya'da Hafter Güçleri Türk Kargo Gemisini Alıkoydu

TAKİP ET

Libya'nın Misrata kentine giden hareket halindeki bir Türk gemisine, talimatlara uymadığı gerekçesiyle 9'u Türk, 17 mürettebatıyla birlikte Halife Hafter güçleri tarafından el konuldu.

Dün gece saatlerinde Reuters'ta Hafter'e bağlı güçlerin Jamaika bandıralı bir Türk gemisine el koyduğunu iddia edilmişti.

Bugün Libya'nın doğusundaki güçlerin lideri Halife Hafter'in sözcüsü Ahmed El-Mismari'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre Jamaika bandıralı ve sahibi Türk olduğu ifade edilen Mebruka adlı ticari kargo gemisinin, 'yasak ilan edilen bölgeye girdiği ve yapılan çağrıya cevap vermediği' iddiasıyla Hafter milisleri tarafından yakalanarak Ras el-Hilal limanına çekildiği ifade edildi.

Açıklamada mürettebatında 9 Türk, 7 Hint, 1 Azerbaycan Türk'ü bulunan ve varış noktasının Misrata olduğu belirtilen geminin 'denizcilik kural ve kanunlarına aykırı hareket ettiği için soruşturma ve denetim altına alındığı' kaydedildi.

Mismari, "Botlarla gemiye yaklaşıp gemiye çıktık. Gemi Misrata’ya götürülmek üzere ilaç yüklüydü. Kaptan izlemesi gereken prosedürleri izlemedi ve izin almaksızın yasak olan bölgeye girdiler. Gemide herhangi bir silah olmadığı tespit edilmiştir” şeklinde konuştu.

libya hafter türk gemisi darbeci hafter libya akdeniz türk gemisine el konuldu türk kargo gemisi ilaç taşıyan gemiye el konuldu reuters mebruka