Liderine Güvenmiyorsan AKP'de Niye Duruyorsun?

TAKİP ET

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın, katıldığı bir televizyon programında "Beni kodese mi tıkacaksınız?" diyerek Erdoğan'la alakalı konuşmaktan kaçınması üzerine Şamil Tayyar'dan tepki geldi.

AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın Erdoğan'la ilgili konuşmaktan kaçınarak "Beni kodese mi tıkacaksınız?" sözlerini sarf etmesine yönelik olarak, " Liderine güvenmiyorsan AK Parti’de niye duruyorsun?" ifadesini kullandı. 

Konya'da yerel bir kanala konuşan Bülent Arınç “Çok önemli isimleri konuşacağız. Recai Kutan’ı konuşacağız, rahmetlik Oğuzhan beyi konuşacağız, Sizin Tayyip Bey ile olan çalışmalarınızı, diyaloglarınızı konuşacağız ve şimdiki Türkiye’yi de konuşacağız” sözlerinin üzerine “Bence bu büyüklerimizi konuşalım, bu program böyle gitsin, günümüze gelme.Geleyim de beni kodese mi tıkacaksınız demiş adam…” diyerek Erdoğan'la alakalı konuşmaktan kaçınmıştı.

Bunun üzerine Arınç'a, AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar'dan sert tepki geldi. Tayyar, ilk paylaşımında "Bir parti çatısı altındaysanız özgürlüğünüz disiplin kurallarıyla sınırlıdır. Parti disiplini içinde yapıcı eleştiri, meşrudur, demokratiktir. Kimi zaman sınırlar da zorlanabilir. Ama liderinize güvenmiyorsanız, konuşunca kodese tıkacağını düşünüyorsanız, o partide kalmazsanız." ifadelerini kullandı. 

Daha sonra Tayyar, Arınç'ın sözlerini de paylaşarak yeni bir paylaşım yaptı. Tayyar ikinci paylaşımında, "Yorumlardan, mesajlardan anlıyorum ki son twitim pek anlaşılmamış. Açalım o vakit. Muhtereme diyorum ki; liderine güvenmiyorsan, konuşunca kodese tıkacağını düşünüyorsan AK Parti’de niye duruyorsun?" dedi.

şamil tayyar tayyar bülent arınç arınç twitter akp tepki