Limak Holdinge Arazi Kıyağı: Askeri Araziye Bedelsiz Yerleşecek

TAKİP ET

Nihat Özdemir'e ait Limak Holding, Mili Savunma Bakanlığı'nın Kırklareli'ndeki arazisine bedelsiz yerleşti.

Birgün'den Gökay Başcan'ın haberine göre, Limak Holding’e bağlı Limak Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kırklareli'nin Pınarhisar ilçe sınırları içerisindeki bölgeye kurmayı planladığı kalker ocağı için 14 Aralık’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulundu. Şirketin yaptığı başvuruyu ve proje tanıtım dosyasını 'jet hızıyla' inceleyen Bakanlık komisyonu basvurunun yapıldığı gün projeye onay verdi. Böylece 12 Ocak’ta halkın katılım toplantısı yapılması kararlaştırıldı.

Milli Emlak’ın 'bedelsiz' olarak verdiği araziye ilişin hazırlanan proje tanıtım dosyasında, “Projenin planladığı alan, Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli Hazine arazisi olduğundan mülkiyet izinleri ilişkin herhangi bir satın alma, kiralama bedeli oluşmayacaktır” ifadeleri yer aldı.

Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre maden sahası, Meriç-Ergene Havzası ve Lüleburgaz alt havzası içerisinde kalıyor. Kalker ocağı kurulmak istenen bölgede, su kaynakları da mevcut. Üstelik alanın bin 280 metre ötesinde Parkiçi Kaynağı bulunuyor. Bu kaynakdaki su, içme kullanma suyu şebekesine veriliyor.

Proje tanıtım dosyasına göre de söz konusu arazi, Milli Savunma Bakanlığına aitti ve askeri atış ve tatbikat alanı olarak kullanılıyordu.

Limak Nihat Özdemir arazi askeri MSB çevre fabrika çimento