Limak'ın Yaptığı Yusufeli Barajı İçin 'Tamamlama' İhalesiyle 1,3 Milyar Lira Daha Aktarıldı

TAKİP ET

2012 yılından beri inşaatı süren Yusufeli Barası ve Hidro Elektrik Santrali projesine "tamamlama" ihalesi yoluyla 1,3 milyar lira daha kaynak aktarıldı.

Kanunun öngörülemeyen olağanüstü hallerde uygulanmasını öngördüğü "rekabete kapalı 21-b pazarlık usulü" ile kamuya duyurulmaksızın özel davet yoluyla düzenlenen “Yusufeli Barajı ve HES Tamamlama ve Mansap Düzenlemesi” ihalesinin günler içerisinde sonuçlandırılarak 1 milyar 299 milyon 102 bin lira karşılığında LİMAK İnşaata verildiği ortaya çıktı.

2012'de yapılan ilk ihalesinde inşaat süresi 7 yıl olarak belirlenen projenin bitiş tarihi 16 Nisan'da imza edilen sözleşmeyle 10 Temmuz 2022'ye tehir edildi. Son ihaleyle birlikte toplamda düzenlenen 25 ihale dahilinde en az 6,4 milyar Türk lirası harcanan proje ilk olarak Limak, Cengiz ve Kolin ortaklığı ile başlamış sonrasında ise projede sadece Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'e ait olan Limak İnşaat kaldı.

Limak, Dünya Bankası’nın “Altyapı Yatırımlarına Özel Sektör Katılımı Veri Tabanı”nda 1990-2020 arasında en fazla ihale alan şirketler listesinde 2. sırada yer alıyor. Aynı listede Cengiz Holding 4. sırayı, Kolin 5. sırayı, Kalyon 6. sırayı, MNG ise 7. sırayı işgal ediyor.

Çoruh Nehri üzerine inşa edilen Yusufeli Barajı inşaat bittiğinde Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise en yüksek 3. barajı olacak.

Limak'ın Yaptığı Yusufeli Barajına 'Tamamlama' İhalesiyle 1 3 Milyar Lira Daha Aktarıldı