Limonlu Patlıcan Suyunun Faydaları Nelerdir?

TAKİP ET

Limon ve patlıcan iki sebzenin de vücudunuza ayrı ayrı yararı vardır.

Limon ve patlıcan iki sebzenin de vücudunuza ayrı ayrı yararı vardır. Özellikle bir araya gelerek yapılan limonlu patlıcan suyunun faydaları herkes tarafından bilinir. Limon c vitamini zengin olan bir sebzedir. Doğal antibiyotik özelliği bulunur. Soğuk algınlığı grip gibi hastalıkların tedavisi için evde kullanılan doğal bir yöntemdir. Hem suyu hem de kabuğunu kullanarak tedavi olmaya çalışılır.

Patlıcan özellikle nikotin çok fazla olan bir sebzedir. Güçlü kemiklerin oluşması, kansızlık, şeker hastalarının tedavisinde ve kilo problemleri olan   hastalara patlıcan yemesi önerilir.

Patlıcan ve limon bir arada kullanıldığında da yararları çok fazladır. İki sebzede bulunan vitaminler protein ve lifler vücudunuz için gerekli bağışıklık sistemini kazanmasında besin değeri yüksek olan ürünlerdir.

Limonlu Patlıcan Suyu Nasıl yapılır?

Kaç kişi içecek ise ona göre patlıcan boyları ve adetini belirlemelisiniz. Bir kişinin tüketimine göre limonlu patlıcan suyu yapımı için gerekli malzemeler:

2 orta boy patlıcan

2 bardak taze sıkılmış limon suyu

1,5 litre su

Bu malzemelerin bulunması gerekir yapım aşaması ise:

Patlıcanlar kabuğu kalmayacak şekilde soyulmalıdır. Soyulan patlıcanlar  iküp küp ya da daire biçiminde doğranıp yıkanmalıdır.

Geniş bir tencereye yıkanıp doğranan patlıcanları koyarak üzerine 1,5 litre suyu ekleyin.

Kaynamaya başlayıp, rengi koyulaşınca ocağın altını kapatın.

Ocaktan alınan patlıcan suyunun içine taze sıkılmış limon suyunu ekleyin

Sabah aç karnına her gün tüketebilirsiniz. İçmeden önce çalkalamanız önerilir.
 
Limonlu Patlıcan Suyunun Faydaları

Kalp hastalıkları önlenir.

Kolesterol tedavi edilerek ortadan kaldırır.

Eklem iltihaplanmasını önler.

Ruhsal rahatsızlıkların yaşanmasının en aza indirebilir.

Bedende bulunan yağları hızlı bir şekilde yakarak kilo problemlerini ortadan kaldırır.

Yaşam kalitesini artırarak daha dinç hale gelmenizi sağlar.

Akciğerde bulunan bronşları temizleyerek hastalanmanızı önler

Limonlu patlıcan suyu doğal tedavi yöntemleri arasında etkili bir yöntemdir. İnsan vücudundaki faydalarından dolayı alternatif tıp uzmanlarının önermiş olduğu bir yöntemdir.
 

Limon Patlıcan Suyunun Kilo Vermede Ne Kadar Etkili?

Kilo verip sağlıklı bir formda olmak için limonlu patlıcan suyu mucizevi doğal su olarak adlandırılır. Patlıcan tek başına tok tutucu bir etkisi bulunur. Patlıcanın çok az kalorisi olan bir besindir. Su bakımından zengin olan patlıcanın zayıflatma etkisi çok güçlü olduğu için kullanılması önerilir. Diyet ürünlerinin başında gelmelidir. E vitamini içeren patlıcan dolaşım sisteminin güçlenmesine destek olur. Ayrıca patlıcanın idrar söktürücü bir özelliği de vardır. Tek başına zayıflamada etkili olan patlıcan limon ile birleşince daha güçlü bir etkisi bulunur. Yemeklerden önce bir bardak limonlu patlıcan suyu içtiğinizde kendinizi tok hissetmenizi sağlar. Midenin sindirimesin de yardımcı olur. Midedeki yağların saf dışı kalması sağlar.

Limonlu Patlıcan Suyu Nasıl Tüketilmelidir?

Limonlu patlıcan suyunun etkisini hissedilebilir olması için düzenli bir kullanım olması şarttır. Kaynatılan suyun o gün tüketilmesi gerekir. Her yemekten önce bir bardak tüketerek midenizde tokluk hissini vermesini sağlamanız gerekir. Özellikle kullandığınız diyet listesi varsa muhakkak uygulamadan önce tüketmeniz gerekir. Ayrıca ara öğünlerde de kullanabilirsiniz. Gün içinde kaynatılan suyu bitirip ertesi sabah için yeniden hazırlamalısınız. Özellikle hazırlanan suyu ertesi güne bırakmamanı gerekir. Hazırlanan su o gün tüketilmesi gerekir. Limonlu patlıcan suyunun faydaları hissedebilmek ve etkisinin hızlı bir şekilde görülebilmesi için düzenli kullanımın yanında, hazırlanan suyun tüketilmesi önemli bir detaydır. İçilmeyen suyu ertesi güne bırakmamalısınız. Bekleyen patlıcan suya acı bir tat bırakabilir. Limonun ekşiliği patlıcanın acısı bir araya gelince mide bulantısı yapar.


 

limonlu patlıcan suyu limonlu patlıcan suyunun faydaları limon patlıcan