Lise Öğrencileri Sınavların İptal Edilmesini Talep Ediyor

TAKİP ET

Pandemi nedeniyle eğitimde uzaktan eğitim modeline geçilmişti. Mili eğitim Bakanlığından yapılan açıklama ile eğitim 15 Şubat'ta yüz yüze kademeli olarak başlanacağı açıklandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda, liselerde yüz yüze eğitim ve yüz yüze sınavlarla ilgili detaylara yer verildi. 

Lise son sınıflarda 1 Mart itibarıyla yüz yüze yapılacak dersler, öğrencilerin merkezi sınavlara ilişkin beklenti ve ihtiyaçları da dikkate alınarak, haftada en az 16, en fazla 24 saat olacak şekilde eğitim kurumu müdürlüklerince belirlenerek planlanacak.

Birinci dönemde yapılamayan sınavların kapsamı, 1 Kasım 2020'ye kadar işlenen konularla sınırlı tutulacak. Her bir sınav, atölyelerdeki uygulama sınavları gibi zorunlu haller dışında, bir ders saati (40 dakika) süre verilerek uygulanacak ve sınav soruları, bu süreye uygun olarak hazırlanacak. Öğrenci hareketliliğini asgari düzeyde tutmak amacıyla bir günde her bir öğrenci için iki ders, zorunlu hallerde en fazla üç dersten sınav yapılabilecek. Herhangi bir nedenle sınavlara katılamayan ve okul yönetimince mazereti uygun görülen öğrenciler, ilgili alan zümre öğretmeninin belirleyeceği tarihte sınava alınacak. Sınav tarihleri, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulacak ve e-Okul Sistemine işlenecek. Sınavlar, Kovid-19 salgını kapsamında başta temizlik, maske ve fiziki mesafe kuralları olmak üzere alınan önlem ve tedbirlere uygun bir şekilde yapılacak.

Bu karar tepki gösteren lise öğrencileri ise Twitter üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyor. Uzun zamandır yüz yüze eğitimden mahrum kalan öğrenciler sınav yapılmasını haksızlık olarak değerlendiriyor. #liselereiptal başlığı altında bir milyonun üzerinde tweet atan öğrencilerin talepleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul görecek mi henüz belli değil.

Yüz Yüze Eğitim Yüz Yüze Eğitim kaç saat Yüz Yüze Eğitim kronik hasta Yüz Yüze Eğitim sınav Yüz Yüze Eğitim sınav olacak mı Yüz Yüze Eğitim sınavları Yüz Yüze Eğitim dersleri Yüz Yüze Eğitim kaç dakika Yüz Yüze Eğitim