Lise Öğrencisine Akran Zorbalığı: Valilik Müfettiş Görevlendirdi

TAKİP ET

Kocaeli'de bir lise öğrencisi arkadaşları tarafından fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan 17 yaşındaki G., sınıf arkadaşları tarafından akran zorbalığına uğradı. G.'nin hem vurulduğu hem de alay edildiği iddia edildi. G.'nin annesi savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Valilikten açıklama: Soruşturma başlatıldı

Kocaeli Valiliği, olayla ilgili yaptığı açıklamada, okul idaresince gerekli incelemenin başlatıldığını belirtti. Valilik, konuyla ilgili müfettiş görevlendirdiğini de duyurdu.

Açıklamada, “Meydana gelen olayla ilgili ihmali olan ya da olduğu değerlendirilen kişiler hakkında okul yöneticileri de dahil olmak üzere inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. ‘Her türlü şiddete karşı sıfır tolerans’ anlayışıyla başlatılan soruşturma süreci hassasiyetle ve yakından takip edilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü de harekete geçti

Öte yandan, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı. Müdürlükten yapılan açıklamada, “Olayın yaşandığı okulumuzda idari soruşturma başlatılmış olup konunun takipçisiyiz.” denildi.

(İHA)

lise öğrencisi kocaeli akran zorbalığı