Londra'da Birçok Kişinin Yüzünü Asitle Yakan Afgan Kaçağın Kimliği Açıklandı: Yetkililer, 'Görürseniz Uzak Durun' Dedi

TAKİP ET

Londra'da birçok kişinin yüzünü asit ile yakan Afgan kaçağın fotoğrafı ve kimliği paylaşıldı. Yetkililer en son görüldüğü konumu açıklayarak vatandaşlara, 'görürseniz uzak durun' çağrısında bulundu.

İngiltere'nin başkenti Londra'da aralarında çocukların da bulunduğu birçok kişinin yüzünü asitle yakan Afgan kaçağın, kimliği ve fotoğrafı yayınlandı. İngiliz yetkililer vatandaşlara, saldırganın son görüldüğü adresi de paylaşarak 'görürseniz uzak durun' çağrısında bulundu.

İngiliz polisi, marketin güvenlik kamerasından kaydedilen görüntüyü yayınlayarak, "Ezedi'nin yüzünün sağ tarafında çok belirgin yaralar bulunmaktadır. Ezedi en son Caledonian Caddesi'nde 31 Ocak 20:48'te görüldü" açıklamasını yaptı.

Ayrıca İngiliz medyası, Ezedi'nin sicilinin kabarık olduğunu ve daha önce cinsel saldırı gerçekleştirdiğini de ortaya çıkarttı. Ezedi'nin daha önceki suçlarına rağmen İngiltere'de kalmasına izin verilmesine ise kamuoyu tarafından büyük tepki gösterildi.

Helikopterler ile Arandı

Saldırgan bütün gece helikopterlerle arandı ancak henüz yakalanamadı. Arama çalışmaları devam ediyor. Saldırganın son olarak Londra'nın kuzeyinde bir süpermarkette görüldüğü tespit edildi. Polis aranan kişinin 30'lu yaşlardaki Abdül Şükür Ezedi olduğunu söyledi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, polis kayıtlarına göre saldırgan, 2018'de cinsel saldırı suçundan mahkum edildi. 3 ya da 4 yıl sonra ise sığınma statüsü aldı. Londra emniyeti, saldırganın neden bu saldırıyı gerçekleştirdiğinin henüz belli olmadığını da kaydediyor. Saldırıya uğrayan çocuklardan birinin sekiz diğerinin üç yaşında olduğu açıklandı. Anne ve küçük kızın yaralarının "kalıcı" olabileceği ifade edildi. 31 yaşındaki yaralı anneye yardım eden görgü tanıklarından biri, kadının “Göremiyorum, göremiyorum” diye ağladığını söyledi.

'Bir Kızı, Arabadan Çıkarıp İki Kez Yere Çarptı'

Bölgede oturan bir çift yardım çağrılarının ardından sokağa gittiklerini anlattı. “Dışarı çıktık ve bir adamın bir kızı arabadan çıkardığını gördük. Sonra onu iki kez yere çarptı. Peşinden koştum ancak ayağımda terlik vardı ve çok uzağa gidemedim. Geri döndüğümde saldırıya uğrayan kadını gördüm. Gidip biraz su getirdim” diyen görgü tanığı, kadının yüzünde ciddi yanıklar olduğunu da ekledi.

Saldırıya uğrayan çocuklardan birini taşıyan eşinin yüzünde, kollarında ve dudaklarında da daha az ciddi yanıklar oluştu. Hastaneye götürülen tanık, tedavisinin ardından tahliye edildi. BBC iç haberler editörü Mark Easton, son yıllarda “asit saldırısı” olarak tanımlanan, amonyak, çamaşır suyu ve sodyum hidroksit gibi alkali maddelerin silah olarak kullanıldığı saldırılardan dolayı endişelerin arttığını söylüyor.

İngiltere Londra Afgan Kaçak asitle yaktı kimliği paylaşıldı ezedi