Londra Sokaklarında "Polise Daha Fazla Yetki Verilmesine Hayır" Protestosu

TAKİP ET

İngiltere'nin başkenti Londra'da, polise, gösterilerde daha fazla müdahalede bulunma yetkisi veren yasa tasarısı protesto edildi.

Bugün Londra'da binlerce kişi, yerel saatle 12.00'da Trafalgar Meydanı'nda bir araya geldi.

Ülkede 6'dan fazla kişinin bir araya gelmesi yasak olmasına rağmen göstericiler, meydanda bir süre bekledikten sonra yürüyüşe geçti.

Londra'daki gösteride konuşan muhalif İşçi Partisi milletvekili Bell Ribeiro-Addy, yasa tasarısının 'hükümetin otoriter tutumunun bir parçası' olduğunu söyledi ve "Yoğun mücadelelerle kazanılmış demokratik haklarımızı elimizden almaya çalışıyorlar, onları durdurmalıyız" dedi. Konuşmacılar arasında İşçi Partisi millet vekillerinden Jeremy Corbyn de vardı.

Göstericiler Mart Ayında Karakola Saldırmıştı

Gösteriler 'Kill the bill' (Yasayı öldür) çağrısıyla düzenlendi. Londra'da öğle saatlerinde toplanmaya başlayan binlerce kişi "Yasayı öldür" ve "İngiltere masum değil" sloganları atarak  tasarının geri çekilmesini istedi.

Martta tasarıya karşı Bristol kentinde yapılan gösteride, eylemciler bir karakola saldırmış ve polis araçlarını ateşe vermişti.

Londra'da nisanda düzenlenen gösteride ise polisle eylemciler arasında çatışma yaşanmış, 26 gösterici gözaltına alınmıştı.

 

Londra eylem yasa polis yetki protesto ingiltere