Louvre Müzesi Koleksiyonu Bütünüyle Çevrimiçi Erişime Açıldı

TAKİP ET

Louvre Müzesi'nde bulunan 480 bini aşkın sanat eseri çevrimiçi olarak erişime açıldı.

Fransa'da başkent Paris'te bulunan ve "Mona Lisa" ve "Milo Venüsü" de dahil dünyaca ünlü birçok tarihi esere ev sahipliği yapan Louvre Müzesi, Rönesans heykellerinden, Antik Mısır eserlerine kadar uzanan bütün koleksiyonunu ücretsiz ve çevrimiçi olarak erişime açtı.

Müze koleksiyonu genişledikçe düzenli olarak güncellenecek olan web sitesi, ziyaretçilerin müzeyi oda oda keşfetmelerine imkan tanıyacak. Ziyaretçilerin basit veya gelişmiş aramalar yapmasına da imkan tanıyan siteye birçok cihazdan erişilebilecek.

Müze müdürü Jean-Luc Martinez koleksiyonun çevrimiçi erişime açılmasına dair, “Louvre, eserlerinin üzerindeki tozları alıyor, en az bilinen eserlerin bile. İlk defa müzede sergilenen, ödünç verilen, hatta depoda olan eserler de dahil olmak üzere, herkes bir bilgisayardan veya akıllı telefondan tüm eser koleksiyonuna ücretsiz olarak erişebilir. Louvre’un çarpıcı kültürel mirası artık sadece bir tık ötede. Eminim ki bu dijital içerik, insanları koleksiyonları bizzat keşfetmeleri için Louvre’a gelmeye daha da teşvik edecek" dedi.

louvre müzesi koleksiyonu bütünüyle çevrimiçi erişime açıldı