Lukaşenko: Belarus Düşerse Rusya da Düşer

TAKİP ET

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Belarus düşerse Rusya da düşer dedi.

Belarus'ta yapılan tartışmalı seçimlerin ardından başlayan protestolar nedeniyle zor günler yaşayan Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, ilginç açıklamalarda bulundu. Lukaşenko, "Eğer bugün Belarus düşerse, sıradaki Rusya olur" diyerek batılı ülkelerin bu eylemleri desteklediğini savundu. Lukaşenko'nun, kendisinin görevden inmesini "Belarus'un düşmesi" olarak tanımlaması da dikkat çekti.

Rus gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lukaşenko, gelecek zamanlarda Rusya'daki gelişmelerin bugün Belarus'taki seçim sonrası durumunun düzelmesine bağlı olduğunu ileri sürdü.

Lukaşenko aynı röportajda, cumhurbaşkanı olarak "iktidarda biraz fazla kalmış" olabileceğini söyledi. Ancak Lukashenko, "şu an için ülkeyi koruyabilecek tek kişi olduğunu" savundu. Bu tavrıyla, ülkesinin kaderini kendisine bağlı gören otoriter liderlerin tipik bir açıklamasını yapmış oldu.

Belarus lideri “Öylece gitmeyeceğim. Yarım yüzyıl boyunca Belarus’u geliştirdim. Her şeyi öylece bırakmayacağım. Ayrıca eğer gidersem destekçilerimi katledecekler” diyerek ülke içinde kutuplaştırıcı ve korku halinin yayan bir tavır aldı.

Bunun yanında Lukaşenko ülkesinin anayasasında reformlar yapılmasına karşı olmadığını, anayasal reformların ardından da erken devlet başkanlığı seçimleri düzenlenmesi olasılığını dışlamadığını aktardı.

lukaşenko belarus