Lukaşenko Muhalifi Tutuklu Gazeteciye Zorla Yaptırılan Yalan İtiraflar TV'de Yayımlandı

TAKİP ET

Belarus Diktatörü Lukaşenko muhalifi tutuklu gazeteci Roman Protaseviç'e zorla yaptırılan itiraflar televizyonda yayımlandı.

26 yaşındaki Roman Protaseviç geçtiğimiz günlerde Yunanistan-Litvanya arasında seyahat etmek için bindiği Ryanair'a bağlı yolcu uçağının Belarus savaş uçakları tarafından kaçırılarak zorla Minsk Havalimanı'na indirilmesiyle tutuklanmıştı.

Acıklı bir hale sokulan Protaseviç'in uzun süredir muhalefet ettiği Belarus diktatörü Aleksander Lukaşenko'yu övdüğü ve onu devirmeye çalıştığını itiraf ettiği görüntüleri televizyonlarda canlı olarak yayımlandı.

Protaseviç canlı yayında, "Lukaşenko'yu uzun süredir eleştirdiğini ancak artık doğru olan şeyi yaparak onu anlamaya başladığını ve Lukaşenko'ya kesinlikle saygı duyduğunu" söyledi.

Görüntülerde Protaseviç'in bileklerinde kelepçe izlerine rastlanırken insan hakları aktivistleri muhalif gazetecinin işkence gördüğünden emin. AFP'ye konuşan Protaseviç'in babası "Ben oğlumu iyi tanıyorum ve asla böyle şeyler söylemeyeceğini biliyorum. Ona işkence edip istediklerini söylemeye zorlamışlar" dedi.

Protaseviç muhalif bir Telegram kanalı olan NEXTA'nın kurucusu ve eski editörü idi. Belarus'taki dikta hükümeti tarafından "teröristler" listesinde bulunan Protaseviç, geçtiğimiz yıl düzenlenen tartışmalı başkanlık seçimlerine karşı düzenlenen protestolarda başı çeken aktivistlerden biri idi.

Lukaşenko Muhalifi Tutuklu Gazeteciye Zorla Yaptırılan Yalan İtiraflar TV'de Yayımlandı