Lukaşenko Protestolara Rağmen 6. Dönemi İçin Yemin Etti

TAKİP ET

Ülkedeki hileli seçim iddiaları devam ederken Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, daha önce ilan edilmeyen ani bir törenle 6'ıncı dönem görevi için yemin etti.

Belarus'u 26 boyunca demir yumrukla idare eden Aleksander Lukaşenko'nun, 9 Ağustos'ta yapılan tartışmalı seçimi kazandığı açıklanmış ancak muhalefet hile karıştırıldığı gerekçesiyle sonucu tanımadığını açıklayarak protesto için sokaklara dökülmüştü.

Devlet ajansı Beltra'nın haberine göre, başkent Minsk'te gerçekleştirilen yemin töreninde yüzlerce üst düzey hükumet görevlisi hazır bulundu. Haberde yemin töreninin çarşamba günü gerçekleştirildiği ve Lukaşenko'nun anayasanın bir nüshasına elini basarak ant içtiği aktarıldı.

Törende Lukaşenko, "Belarus halkına hizmet etmek, vatandaşların haklarına ve özgürlüklerine saygı duymak ve onları korumak" için yemin ettikten sonra seçim komisyonu başkanının elinden mazbatasını teslim aldı.

lukaşenko belarus mazbatasını aldı yemin etti 6. dönem için ani bir törenle yemin etti minsk beltra 9 ağustos başkanlık seçimleri