Lukashenko: Litvanya, Polonya ve Ukrayna, Belarus'a Saldırmaya Hazırlanıyor

TAKİP ET

Belarus diktatörü Alexander Lukashenko, Litvanya, Polonya ve Ukrayna'nın Belarus'a saldırmaya hazırlandığını iddia etti.

Belarus diktatörü Alexander Lukashenko; Litvanya, Polonya ve Ukrayna'nın Belaruslu "radikalleri" terör saldırıları için eğittiğini iddia etti.

Lukashenko askeri yetkililerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, "Polonya, Litvanya ve Ukrayna'da Belaruslu radikal militanların sabotaj ve terör saldırıları düzenlemeleri, ülkede askeri ayaklanma düzenlemeleri için eğitilmesi doğrudan bir tehdit halini alıyor" diye konuştu.

Lukashenko ayrıca Washington ve Brüksel'i Belarus'tan gelen "kaçakları" Belarus'a karşı "siyasi güç" olarak kulanmak için barındırmakla suçladı.

"Belarus'a Saldırmaya Hazırlanıyorlar"

Belarus'un komşusu olan Litvanya, Polonya ve Ukrayna'yı suçlayan Lukashenko, "Yıkıcı unsurlara desteği büyük oranda artırmayı ve batı sınırındaki durumu ikinci bir cephe açacak kadar ağırlaştırmayı planlıyorlar" dedi. 

Önceki akşam Ukrayna'nın Minsk Büyükelçisi İgor Kizima Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmış ve "Ukrayna, Belarus'a saldırmaya hazırlanıyor, buna en sert yanıt verilecek" notası verilmişti.

Rusya ve Belarus bu sabah saatlerinde yeni bir askeri işbirliği anlaşması imzaladı.

lukashenko litvanya polonya ukrayna belarus saldırmaya hazırlanıyor diktatör