Lütfi Elvan: Ekonomi Yüzde 9.9 Daraldı

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, bakanlığın bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, TBMM'de gerçekleştirilen bakanlığın bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Elvan, önümüzdeki dönemlere istikrarlı bir büyüme beklendiğini kaydetti.

Lütfi Elvan, açıklamasında "Tüketim, yatırım ve ihracattaki toparlanma eğiliminin büyümeyi pozitif etkilemesini, 2020 yılında büyümenin yüzde 0,3 olmasını bekliyoruz. IMF tahminlerine göre dünyada açıklanan toplam tedbir büyüklüğü 12 trilyon dolara ulaşmıştır. Yılın ikinci yarısında tüketim, yatırım ve ihracattaki toparlanma eğiliminin büyümeyi pozitif etkilemesini öngörüyoruz. 2022 ve 2023 yıllarında istikrarlı bir büyüme dönemine gireceğiz" ifadelerini kullandı.

Ekonomi Yüzden 9.9 Daraldı

Elvan, konuşmasının devamında "Salgına yönelik alınan kısıtlayıcı tedbirler ekonomik aktiviteyi olumsuz etkiledi. Salgın kaynaklı dış talepteki daralma, kapıların kapatılması gibi önlemler neticesinde ihracat ve turizm gelirleri olumsuz etkilendi. Bu gelişmeler neticesinde yılın ikinci çeyreğinde ekonomi yüzde 9,9 oranında daraldı" ifadelerine yer verdi. Elvan, işsizliğin 2020 yılında yüzde 13.8 olarak gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

lütfi elvan ekonomi daraldı büyüme işsizlik açıklama