Lütfü Savaş, Hatay'ı Terk Etmek Zorunda Kalanlara Seslendi: Yuvamıza Hep Birlikte Sahip Çıkalım

TAKİP ET

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem nedeniyle kenti terk etmek zorunda kalan Hataylılara çağrıda bulundu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kenti terk etmek zorunda kalanlara seslendi.

Savaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bu seçim, Hatay'ımız için tarihi önemde” diyerek Hataylıları oy kullanmaya davet etti. Savaş, Hatay’ın milletvekili sayısının aynı kalacağını, ancak il dışında kullanılan oyların, oy kullanılan yere sayılacağını da hatırlattı.

Hatay’ın depremden sonra yeniden ayağa kalkması için çalıştıklarını belirten Savaş, “Bu ayrılış geçici, o yüzden şehrinizin geleceğinde söz sahibi sizlersiniz” ifadelerini kullandı. Hataylıların, seçimlerde oy kullanarak şehirlerinin geleceğine katkıda bulunmalarını istedi.

Kıymetli hemşehrilerim,
Deprem afeti nedeniyle büyük kayıplarımız ve çok büyük acılarımız var ama her yeni günü, yaraları sarma azmi ve kararlılığıyla karşılıyor, Atatürk'ün emaneti şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak için dayanışma içinde durmadan çalışıyoruz.

— Lütfü Savaş

hatay deprem depremzede lütfü savaş seçim