Lütfü Türkkan: "İYİ Parti, HDP'nin Kapatılmasına 'Evet' Diyecek"

TAKİP ET

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, KRT TV'de Gürkan Hacır'ın programında, "HDP hakkında Meclis'e getirilecek bir kapatma kararına İYİ Parti olarak 'evet' diyeceğiz" diye konuştu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan, KRT TV'de katıldığı bir programda HDP'nin kapatılmasına ilişkin açıklamalar yaptı. Sunucu Gürkan Hacır'ın yönelttiği "İYİ Parti, HDP'nin kapatılmasına nasıl bakıyor?" sorusuna Türkkan'ın cevabı şöyle oldu:

"Şimdi, ben öncelikle bir şey söyleyeceğim. Siz, HDP'nin kapatılacağına, HDP'yi kapatmak istediklerine inanıyor musunuz? Yani hem Milliyetçi Hareket Partisi'nin hem de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin HDP'yi kapatmak istediğine inanıyor musunuz?" dedi. Hacır ise buna mukabelen "Ben AK Parti'nin istediğine inanmıyorum da MHP istiyor olabilir" şeklinde bir cevap verdi. Bunun üzerine Türkkan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada, HDP ile alakalı, getirsinler Meclis'e, ben buradan söylüyorum; biz, Parti adına (İYİ Parti) 'evet' diyeceğiz. Ama soruşturmada bu partinin, gerçek anlamda terörle iltisaklı olduğu zaten Savcılık soruşturmasında ortaya çıkacaktır, gelecektir o zaman (evet oyunu) veririz. Ama ben bir daha iddia ediyorum. Böyle bir kararı ne getirebilirler (AKP-MHP) ne de böyle bir şey yapabilirler. Bizi sınamak için söylüyorlarsa ben de söylüyorum; getirin, 'evet' diyeceğiz, haydi! Meydan okuyorum."

HDP'nin kapatılması meselesinin yanı sıra fezlekelere ilişkin de İYİ Parti'nin nasıl bir tutum belirleyeceği ve bu tutum neticesinde nasıl bir karar alacağı uzun süredir tartışılıyor.

Lütfü Türkkan HDP İYİ Parti HDP kapatılacak mı Terör PKK AKP MHP Cumhur İttifakı Millet İttifakı