Lütfü Türkkan'dan "Sosyolojik Paydaş" Söylemlerine Sert Çıkış!

TAKİP ET

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Lütfü Türkkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti'yi Cumhur İttifakına davet etmeleri üzerine başlayan "sosyolojik paydaşlık" tartışmalarına ilişkin konuştu

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Lütfü Türkkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti'yi Cumhur İttifakına davet etmeleri üzerine başlayan "sosyolojik paydaşlık" tartışmalarına ilişkin konuştu.

Türkkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Biz her türlü milliyetçiliği, ayaklarının altına almış bir iktidarız" sözlerine göndermede bulunurak, "Biz hiç Türk milliyetçiliğini ayaklar altına almadık, Türk meselesinin geçtiği konularda rahatsızlık duymadık" ifadelerini kullandı.

8 Ekim 2013'te kaldırılan ve Danıştay'ın 2018 yılında "Yeniden okutulsun" dediği Öğrenci Andı'na da değinen Türkkan, "Andımızı okullardan kaldıran bir siyasi zihniyetle İYİ Parti asla paydaş olamaz" ifadelerini kullandı. İşte Türkkan'ın açıklamaları: "Orda da ayrışıyoruz. Türdeş, paydaş değiliz, bunun altını çizerek söylüyorum. Orda kavramlar kullanılarak o kavramların altında gerçek yapılanlar saklanarak, o kavramların üzerinde siz bir şemsiye, çatı kuramazsınız. Öyle bir çatı altında da yer almayız zaten. Türk milliyetçiliği meselesini gerçek anlamda tartışmak istiyorlarsa buyursunlar tartışalım, biz onlara anlatalım. Onların anladığı Türk milliyetçiliği ile bizim anladığımız Türk milliyetçiliği farklı." "Biz hiç Türk milliyetçiliğini ayaklar altına almadık" "Biz hiç Türk milliyetçiliğini ayaklar altına almadık mesela. Nasıl sosyolojik bir benzeşme bu? Türk meselesinin geçtiği konularda rahatsızlık duymadık. Andımızı okullardan kaldıran hiçbir yasaya 'evet' demedik. Danıştay'ın kararına rağmen bunu uygulamayan bir zihniyetin nasıl paydaşı olabiliriz biz? Dolayısıyla böyle bir çatı kurulmak isteniyorsa bu çatının altını doğru doldurduğunuzda bakacaksınız, orda çok paydaş ve türdeş olmadığımız ortaya çıkıyor. Bunlar bir ideal, bunların olması gerektiği konusunda sayın Kalın'ın böyle bir ifadesi varsa tabi eyvallah. Onlar da bu noktaya gelirse bizde memnuniyet duyarız." "Sadece hamaset yapıp, 'biz aslında birlikteyiz' demek yetmiyor" "Sadece hamaset yapıp, 'biz aslında birlikteyiz' demek yetmiyor. Bakınız bir daha söylüyorum Türk milliyetçiliği davasına ömrünü vakfetmiş insanların kurduğu bir partide, 'Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alıyoruz' dediğiniz zaman biz nasıl bir araya geliriz. Önce bunların temin edilmesi lazım. Dolayısıyla meseleyi sadece hamasetle kurgulamak yetmiyor."   Erdoğan ve Bahçeli'nin bu açıklamalarına ilişkin İYİ Parti içinden de destekleyici açıklamalar gelmişti.

İbrahim Kalın iyi parti lütfü türkkan sosyolojik paydaş