Maaşı Geç Yattığı İçin Şikayet Etti: Kaymakam Tarafından İşten Kovuldu

TAKİP ET

Cizre'de maaşı geç yatırılan ücretli öğretmen Cesur Macak, CİMER'e şikayette bulununca kaymakamlık tarafından işten çıkarıldı.

Evrensel'den Berhat Deniz'in haberine göre Şırnak'ın Cizre ilçesinde İsmail Ebul-iz İlkokulu'nda ücretli öğretmenlik yapan Cesur Macak'ın maaşı Ziraat Bankası tarafından 4-5 gün geç yatırıldığı için CİMER'e başvurdu.

5 Ekim 2022 günü CİMER'e şikayette bulunan Macak, şu ifadeleri kullandı:

"Sizin Saraylarda Şatafat İçinde Yaşamanız İçin Oy Vermedim"

"Şırnak Cizre ilçesinde ücretli öğretmen olarak çalışıyorum. Verilen ek ders maaşı Ziraat Bankasına yatıyor. Maaş maliyenin onay verdiği tarihten 4 veya 5 gün sonra hesabımıza yatıyor. Promosyon verilmiyor bize. Banka azıcık parama tamah ediyor. Sizin saraylarda şatafat içinde yaşamanız için oy vermedim. Verdiğime bin pişmanım. Bir daha da vermem Cizre Ziraat Bankası şubesini şikayet ediyorum. Sizleri de Allah’a şikayet ediyorum."

"Şikayeti Benim Yapmadığımı Söylemem İstendi"

Şikayetin ardından 4 Kasım'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çağrılan ve savunması istenen Macak, "Görüşmede şikayeti benim yapmadığımı söylemem istendi. Ben de ailemi düşünerek o yönde savunma yazdım. Olayın kapatılacağını ve sürecin yanlış bir duruma evrilmemesi için böyle yapılmasının daha sağlıklı olacağını belirttiler. 9 Kasım’da ise işten çıkışımın verildiği tarafıma bildirildi. Çıkış nedeni olarak CİMER’e yaptığım şikayet gerekçe gösterildi" diye konuştu.

"Kendini Mevsimlik İşçi Görmen Gerek"

Görüştüğü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisinin kendisine "Yaptığın iş kaymakamlık tasarrufunda. Kendini bir nevi mevsimlik işçi görmen gerek. Öğretmenlik dışında başka bir meslek yapabilirsin bu olayı büyütmemelisin" dediğini belirten Macak, "9 yıl boyunca köylerde ve şehirden uzakta düşük ücretle okullarda çalıştım. Bu 9 yıl boyunca bir öğretmen ne yapması gerekiyorsa elimden geldiğince yapmaya çalıştım" dedi.

maaşı geç yattığı için şikayet etti kaymakam tarafından işten kovuldu cimer cesur macak