Maaşlarını Alamadıkları İçin Protesto Gösterisi Düzenleyen Göçmen İşçiler Katar'dan Sınır Dışı Edildi

TAKİP ET

Katar, maaşları zamanında ödenmediği için protesto gösterisi düzenleyen göçmen işçileri sınır dışı etti

2022 Dünya Kupası'na hazırlık yapan Katar'da birçok işçi ağır şartlarda çalıştırılıyor.

Maaşlarını zamanında alamayan ve ağırlıklı olarak Bangladeş, Nepal, Hindistan, Mısır ve Filipinler'den gelen göçmen işçiler protesto gösterisi düzenleyince sınır dışı edildi. Katar tarafından yapılan açıklamada, işçilerin "kamu güvenliği kurallarını" ihlal ettikleri için işten çıkarıldığı ve bazılarının sınır dışı edildiği belirtildi.

Middle East Eye haber sitesine değerlendirmelerde bulunan Equidem isimli işçi hakları örgütü Başkanı Mustafa Qadri, en az 60 kişinin işten çıkarıldığını belirterek "Durum şok edici. Sadece, Katar, işçileri hızlı bir şekilde sınır dışı ettiği için değil, işçilerin maaşını ödemeyen şirketlere aynı hızda ceza verilmedi." dedi. 

BBC'nin haberine göre, işçiler, Al Bandary isimli şirkette çalışıyordu. Bazı işçilerin yedi aydır maaş alamadığı ileri sürüldü. BBC'ye yazılı bir açıklama gönderen Katar hükümeti ise, Al Bandary şirketinin inceleme altında olduğunu ve ödenmeyen bütün maaşların ödeneceğini belirtti. 

İşten çıkarılan işçilerin 2022 Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında mı çalıştığı konusunda ise bir açıklama yapılmadı. Katar'ın Dünya Kupası hazırlıkları sırasında işçileri ağır çalışma koşulları altında çalıştırdığı yönünde birçok haber çıkmıştı.

katar göçmen işçiler protesto işçiler sınır dışı edildi