Macaristan Başbakanı Orban'dan Erdoğan'a 'Kaçak Göçmen' Övgüsü: Erdoğan Avrupa Kıtasını Kurtardı

TAKİP ET

Antalya Diplomasi Forumu'nda konuşan Macaristan Başbakanı Viktor Orban, "Türkiye olmasaydı şu anda Avrupa, AB ülkeleri tamamıyla istikrarını kaybetmiş olurdu. Erdoğan, bir yerde Avrupa kıtasını kurtardı" dedi.

Antalya Diplomasi Forumu'nda konuşan Macaristan Başbakanı Viktor Orban, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kaçak göçmenleri durdurma konusunda övdü. 

Macaristan Başbakanı Orban, Antalya Diplomasi Forumu kapsamındaki AFDLeaderTalks paneline konuşmacı olarak katıldı. 

NEST Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen panelde Orban, Türkiye'nin kaçak göçmenlerin Avrupa'ya geçişlerini önlemesini övdü. 

Avrupa'ya geçmek isteyen kaçak göçmenler, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince Türkiye'ye geri getiriliyor. Kaçak göçmenlerin Avrupa'ya geçişi noktasında bariyer görevi gören Türkiye, son birkaç yılda kaçak göçmenlerin cenneti oldu. 

Türkiye ile Macaristan arasındaki ilişkikerin uzun bir tarihi olduğunu söyleyen Orban, Erdoğan'ın Macaristan'da çok sevildiğini dile getirdi:

 "Sayın Erdoğan, Macaristan'da özellikle sevilen, imajı yüksek olan bir lider. Macaristan'da buna önem verilir." 

"Erdoğan Avrupa Kıtasını Kurtardı"

Avrupa'daki en önemli konunun kaçak göçmenler olduğunu vurgulayan Orban, Macaristan sınırına göçmen birikmesini olumlu karşılamadıklarını belirtirken, diğer ülkelere oranla göç konusunda daha katı bir tutum sergilediklerini dile getirdi. 

Türkiye'nin göç konusunda çok önemli bir rolünün olduğunu dile getiren Orban, şunları söyledi: 

"Türkiye olmasaydı şu anda Avrupa, ülkeleri tamamıyla istikrarını kaybetmiş olurdu. Erdoğan bir yerde Avrupa kıtasını kurtardı. Neredeyse son 8 yıldır da bu görevi üstlenmekte. Dolayısıyla Türkiye'deki güçlü liderlik olmasaydı hepimizin başı belada olurdu. Dolayısıyla Avrupa'da herkes Türkiye'ye minnet duymakta ve duymalıdır da zaten."

Kendi ülkesinde göçü olumlu karşılamayan Orban'ın AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öven sözleri sosyal medyada tepki topladı. 

 

 

 

 

 

macaristan türkiye erdoğan kaçak göçmen ab mülteci sözleşmesi avrupa avrupa birliği viktor orban