Macaristan Başbakanı'ndan AB'ye SSCB Benzetmesi

TAKİP ET

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, AB fonlarının hukukun üstünlüğü kriterine bağlanması halinde birliğin SSCB'den farksız hale geleceğini söyledi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, devlet radyosuna yaptığı açıklamada, perşembe günü Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesini anlattı. Orban Merkel'e, Avrupa Parlamentosu tarafından hazırlanan Avrupa Birliği fonlarının hukukun üstünlüğü kriterine bağlanmasını öngören tasarının Almanya tarafından kabul edilmesi halinde artık engel olunamayacağını ve 'AB'nin böyle bir durumda Sovyetler Birliği'ne dönüşeceğini' söylediğini aktardı.

Orban, bu kriterin hiçbir objektif temeli olmayan tamamen ideolojik nedenlerle hazırlanmış bir şantaj olduğunu savunurken AB'de konuyla ilgili yürütülen tartışmaların teknik olduğunu ve "Macarların parasına el konulamayacağını" ifade etti.

AB fonlarının ülkelere verilirken ülkedeki hukukun üstünlüğü karnesine göre karar verilmesi şartı Avrupa Parlamentosu ve Hollanda gibi ülkeler tarafından istenirken Polonya ve Macaristan'ın birliğin uzun vadeli bütçesini veto etme hakkı bulunuyor. Böyle bir durumda da hiçbir ülke AB fonlarını alamıyor.

viktor orban macaristan başbakanı ab sscb gibi olur avrupa birliğinin sovyetler birliğine dönüşeceğini söyledi macar başbakan sscb avrupa birliği avrupa parlamentosu almanya 27 ülke angela merkel polonya sovyetle