Macaristan'da Altılı İttifak Mağlup Oldu: Seçimi Orban Kazandı 

TAKİP ET

Macaristan'da seçimleri mevcut başbakan Viktor Orban kazandı.

Macaristan'da düzenlenen seçimlerde 8,2 milyon seçmenin yüzde 68,69'ini teşkil eden 5 milyon 216 bin 424 vatandaş oy kullandı. 

Seçim öncesi yayımlanan anketlerde, 2010 yılında bu yana ülkeyi yöneten ve izlediği Avrupa Birliği'nden ayrıksı ve Rusya yanlısı politikalarla eleştirilen Viktor Orban liderliğindeki Fidesz Partisi ile muhalefetin oylarının birbirine oldukça yakın olduğu görülüyordu. 

Sandıkların tamamına yakını açılırken Fidesz Partisi ve müttefiki Hristiyan Demokrat Halk Partisi (KNDP) oyların yüzde 53,42'sini alarak 199 sandalyeli Macaristan parlamentosunda 134 sandalye kazandı. 

Demokratik Koalisyonu (DK), Jobbik, Momentum, Macaristan Sosyalist Partisi (MSZP), Macaristan Yeşiller Partisi (LMP) ve Macaristan için Diyalog Partisi'nin (PM) oluşturduğu "Macaristan için Birlik" ittifakı oyların yüzde 35’ini aldı. Ayrıca aşırı sağcı Bizim Ülkemiz (Mi Hazank) yüzde 6 oy alarak parlamentoya girdi. Ayrıca Orban'a karşı 2 köpeği aday gösteren parti yüzde 2,2 oy aldı. 

Macaristan'da Viktor Orban'a Karşı 2 Köpek Aday Yapıldı


Orban destekçilerine iktidarının dördüncü dönemini müjdeleyen seçim zaferini bir konuşmayla duyururken Peter Marki-Zay “Üzüntümü ve hayal kırıklığımı gizlemek istemiyorum. Bu mücadelenin eşit ve adil olmadığını biliyorduk. Bu seçimin özgür ve demokratik olmadığı tartışmaları da devam ediyor” açıklamasını yaptı.

macaristan altılı ittifak mağlup oldu seçimi orban viktor orban kazandı