Macaristan ile AB Arasındaki 'LGBT Polemiği' Devam Ediyor: "Kafayı Yemiş Sapıklar"

TAKİP ET

LGBT etkinliklerini kısıtlayan Macaristan ile AB arasındaki kriz devam ediyor.

Geçtiğimiz ay Macaristan'ın 18 yaşından küçükleri eşcinselliğe ve cinsiyet değiştirmeye teşviki tamamen yasaklaması ve genel olarka ülkedeki LGBT aktivizmine sınırlamalar koyması üzerine Avrupa Birliği (AB) ile aralarındaki gerilim devam ediyor.

Söz konusu karar sebebiyle AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Bu Macar yasası utanç verici. Sadece cinsel yönelim temelinde ayrımcılık yapmakla kalmıyor, aynı zamanda AB'nin temel değerlerine de aykırı. Bu konuda taviz yok" dedi.

"İzin Vermeyeceğiz"

Macaristan tarafı yaptığı açıklamada AB merkezi yönetimini LGBT propagandacıları tarafından rehin alınmakla suçladı.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban "Her şey net ve alışılır. AP ve AB Komisyonu, LGBT aktivistlerinin ve kuruluşlarının, ana okullara ve ilkokullara girmelerine izin vermemizi istiyor, burada Brüksel bürokratlarının hiçbir işi yok. Ne yaparlarsa yapsınlar LGBT aktivistlerinin çocuklarımızın arasına, ana okullara ve ilkokullara girmelerine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Kafayı Yemiş Sapıklar"

AB Komisyonu Başkanı ve AB üyelerinden Belçika, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, İspanya, İsveç, Letonya Macaristan'ı "LGBT'lere ayrımcı kararından ötürü" kınadıklarına ilişkin ortak bildiri imzaladı.

Bu kınama kararı üzerine isminin açıklanmasını istemeyen bir Macar yetkilinin gazetecilere "Bunların hepsi kafayı yemiş. Sapıklar, ahlaksız deliler" dediği aktarıldı.

macaristan avrupa birliği ab lgbt eşcinsellik kriz polemik büyüyor devam ediyor ahlaksızlar deliler kafayı yemişler macar yetkili