Macaristan'dan Rusya'nın Sert Politikalarına Destek

TAKİP ET

Macaristan'dan Rusya'nın otoriter politikalarına destek geldi.

Macaristan, demokrasiden uzaklaşmaya devam ediyor. Putin'in liderliğindeki Rusya'da muhaliflere karşı saldırılar ve sindirme politikaları devam ederken Rusya'ya Macaristan'dan destek geldi.

Rus medyasına konuşan Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Siyarto, Rusya'da muhalif Aleksey Navalni'nin tutuklanmasının sonrasında AB'den Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattının tamamlanmasının engellenmesini ve Moskova'ya karşı kısıtlayıcı tedbirlerin sertleştirilmesini talep eden Avrupa Parlamentosu’nun bu kararına ilişkin yorumlar yaptı.

Siyarto, bazı Avrupalı politikacının Rus muhalif Alksey Navalni'nin tutuklanması gerekçesiyle Rusya ile projeleri terk etme çağrılarını ‘ikiyüzlülük’ olarak nitelendirdi. Siyarto, Batı Avrupa ülkelerinin Rusya ile karşılıklı yarara dayalı projelerden vazgeçmesinin çok düşük bir olasılık olduğunu ifade etti.

“Tüm bunlar ne Rusya ile Macaristan arasındaki ikili işbirliğini, ne de genel olarak Rusya ile herhangi bir Batı Avrupa ülkesi arasındaki ikili işbirliğini etkileyecek” diyen Siyarto, Rusya'yı en sert şekilde eleştiren ülkelerin orada en karlı işleri yaptıklarını vurgulayarak, bu tutumu ‘çifte standart’ olarak tanımladı.

Moskova ziyareti sırasında Aleksey Navalni ile ilgili konuyu gündeme getirmediğine dikkat çeken Siyarto, bazı durumlarda Rusya ile işbirliğinin gerekli olduğunun anlaşılması gerektiğini öne sürdü.

rusya macaristan peter siyarto