Macaristan'dan Veto Hakkında Açıklama

TAKİP ET

Geçtiğimiz gün Avrupa Birliği, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyinde YPG'ye karşı başlattığı Barış pınarı harekatına karşı olduklarına dair bir bildiri yayınlama kararı vermişti

Geçtiğimiz gün Avrupa Birliği, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyinde YPG'ye karşı başlattığı Barış pınarı harekatına karşı olduklarına dair bir bildiri yayınlama kararı vermişti. Ancak bu karar Macaristan tarafından uzun bir süre veto edilmiş, ardından Macaristan vetosunu geri çekmiş ve bildirinin yayınlanmasına olanak sağlamıştı.

Macar bakan Szijjarto: Türkiye'nin kaygılarını anlıyoruz.

Bu gün Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto yaptığı açıklamada kararı neden veto ettiklerine dair açıklamalarda bulundu. Macar yerel basınına yaptığı açıklamada Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma dikkat çeken Szijjarto '' Türkiye'de yaklaşık 4 milyon düzensiz göçmen ve mülteci var. Türkler onların dönmesi için çabalıyor. '' ifadelerini kullandı.

Uzun bir süre boyunca ortak açıklamayı engellediklerinin altını çizen Szijarato "Ben bu konuda açıklama yapmalarına gerek olmadığını düşünüyorum. Brüksel'de bazılarının her konuda fikir belirtmesinin, AB'nin küresel siyasi geçerliliğini yaraladığını düşünüyorum" açıklamasında bulundu.