Macron "Çin'in Uygurlara Yaptığı Baskı Kabul Edilemez"

TAKİP ET

Emmanuel Macron Çin'de yaşayan Uygur Türklerine ve diğer azınlık gruplara yapılan baskı ve yasaklamaların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Çin işgali altındaki Doğu Türkistan topraklarında yaşayan  Türklere yapılan baskı ve yasaklamaların kabul edilemez olduğunu belirterek Pekin hükümetini "en ağır biçimde" kınadığını söyledi.

Macron, Uygur bölgesindeki azınlıklara yönelik uygulamaların insan haklarına aykırı olduğunu belirterek "Konuyla ilgili her türlü gelişmeyi Çinli yetkililerle birebir görüşüyoruz. Toplama kamplarında yapılan uygulamaların bir an önce sonlanması gerekiyor. Toplu tutuklamalar, fail-i meçhul vakalar, baskıyla çalıştırma, Uygurlara ait kültür ve mirasın yok edilmesi ve toplama kampları gibi uygulamalar uluslararası insan haklarınına aykırıdır. Tüm bu uygulamaları kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı, milletvekili Tache'ye 6 Eylül'de gönderdiği mektupta, "Sizi temin ederim ki Uygurlar konusunu sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Paris hükümeti konuyla ilgili uluslararası düzeyde harekete geçilmesi için harekete geçecek. Çin'in kuzey doğusunda yaşananların, özellikle de Birleşmiş Milletler (BM) forumuna taşınması için çalışmalarımız devam ediyor." diye de sözlerine ekledi.

fransa cumhurbaşkanı emmanuel macron uygur çin doğu türkistan toplu tutuklamalr kötü muamele bitsin bm müdahale edecek mi çinin uygurlara baskısı kabul edilemez paris en ağır biçimde kınadı katil çin