Macron: Çocukları Olaylara Karışan Ailelere Mali Yaptırım Uygulayalım

TAKİP ET

Fransa'da protestolar devam ederken Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan tepki çeken bir açıklama geldi. Macron, çocukları protestolar katılan ailelere mali yaptırım uygulamak istediğini söyledi.

Fransa'nın başkenti Paris'in Nanterre banliyösünde 17 yaşındaki Afrika kökenli Nahel M.'in polis kurşunuyla öldürülmesiyle başlayan protestolar devam ederken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan tepki çeken bir teklif geldi.

AFP'de yer alan habere göre Macron, çocukları olaylara karışan ailelere mali yaptırım uygulamak istediğini söyledi. Paris'te polis memurlarıyla bir araya gelen Macron konu ile ilgili açıklamasında şu ifadeye yer verdi: 'İlk suçla birlikte ailelere mali ve kolay bir şekilde yaptırım uygulamamızın bir yolunu bulmalıyız.' Macron bunun 'ilk hata için bir tür asgari bedel' olacağını söyledi. 

Protestoların zirveye ulaştığı Cuma günü Macron, ebeveynlere çocuklarını kontrol etmeleri için çağrıda bulunmuş ve ''Onları evde tutmak ebeveynlerin sorumluluğundadır. Onların yerine hareket etmek devletin işi değil'' demişti.

 

 

 

emmauel macron macron fransa protesto mali yaptırım