Macron, Moskova'ya Uçuyor: Putin'in İnine Gidiyoruz

TAKİP ET

Fransız lider Macron, Moskova'ya uçma kararı aldı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik istila tehdidi her geçen gün büyüyor. Ülke sınırına 120 bine yakın asker ve ağır silahlar yığan Rusya, son olarak Ukrayna'nın kuzey komşusu Belarus'a askeri tatbikat bahanesiyle 30 bin kişilik bir kuvvet konuşlandırdı. 

Rusya Ukrayna'nın Kuzeyine 30 Bin Asker Kaydırıyor


Son olarak Moskova'ya acil bir diplomatik seyahat gerçekleştirme kararı alan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Putin'le yapacağı görüşme ile tansiyonu düşürmeye çalışacağı bildirildi.

Reuters'a konuşan Macron'a yakın bir kaynak, "Putin'in inine gidiyoruz, birçok açıdan bu 'zar atmak'" dedi. Macron'a yakın kaynaklar, ziyaretin amaçlarından birinin ise zaman kazanmak olduğunu söyledi. Kaynakların verdiği bilgiye göre Macron en azından Macaristan, Slovenya ve kendi ülkesinde seçimlerin yapılacağı "Süper Nisan"a kadar zaman kazanmayı ve savaşı ötelemeyi arzuluyor.

Fransız hükümetinden bir kaynak Reuters'a yaptığı açıklamada Macron'un Moskova'ya ziyaretinin ülkesindeki cumhurbaşkanlığı seçimlerine 3 aydan az bir süre kala yapmasının seçimlerde kendisine katkı sağlayabileceğini belirterek "Başkan için bu (ziyaret) Avrupa'da liderliğini kanıtlamak için bir fırsat" diye konuştu. 

Rusya: Bize Ayı Deyin


 

macron fransa rusya putin inine gidiyoruz ziyaret moskova avrupa ukrayna seçim