Macron: Türkiye ile Diyaloğa Hazırız

TAKİP ET

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye ile diyaloğa hazır olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da yaptıkları gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamada Doğu Akdeniz'deki gerilime değinen Macron, "Türkiye'ye saygı duyuyoruz ve onunla diyaloğa hazırız" dedi.

Doğu Akdeniz'de yeniden çatışma alanını engellemek ve uluslararası hukuka saygı gösterilmesi için etkili diyaloğun oluşturulması gerektiğini dile getiren Emmanuel Macron, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'ye saygı duyuyoruz ve onunla diyaloğa hazırız. Türkiye'den Avrupa'nın egemenliğine ve uluslararası hukuka saygı göstermesini, Libya ve Suriye'deki eylemlerini açıklığa kavuşturmasını bekliyoruz. Hakaretler etkili değil. Tüm bu sözler ve eylemlerin, devletlerin arasındaki sorumluluğa dayalı ilişkilerde yeri yok. Biz, Avrupalılar, diyaloğa hazırız."

Macron, müttefikler ile uluslararası hukuka saygı göstererek ve iş birliği içerisinde hareket edilmesi gerektiğini savunarak, bu prensiplerin müzakereye açık olmadığını öne sürdü.

Doğu Türkistan Çıkışı

BM'nin Libya'ya yönelik silah ambargosuna saygı gösterilmesi gerektiğini ifade eden Emmanuel Macron, ayrıca ülkesinin BM'nin himayesinde işgalci Çin'in kontrolü altındaki Doğu Türkistan'a uluslararası gözlemcilerin gitmesini istediklerini belirtti.

erdoğan macron Türkiye yunanistan fransa emmanuel macron doğu Türkistan