Macron: Türkiye ve Rusya, Afrika'da Fransa'ya Karşı Strateji Uyguluyorlar

TAKİP ET

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Sömürge dönemi sonrası kızgınlıkla ilgili, bazen Afrikalı liderler ama özellikle Rusya ve Türkiye gibi yabancı güçler tarafından uygulanan strateji var." dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Sömürge dönemi sonrası kızgınlığa yönelik, bazen Afrikalı liderler ama özellikle Rusya ve Türkiye gibi yabancı güçler tarafından uygulanan strateji var." dedi.

Jeune Afrique gazetesine konuşan Macron, Afrikalıların sömürge dönemi nedeniyle kendilerine olan kızgınlığın sorumlusu olarak Türkiye ve Rusya'yı gösterdi.

Barkhane Operasyonu ile ilgili gelecek aylarda yeni kararlar alacağını belirten Macron, "(Afrikalı) Ortaklarımızın Fransa'nın yanlarında kalmalarını istediklerini net bir şekilde tekrar söylemelerine ihtiyacım var." ifadelerini kullandı.

 

"Sömürge dönemi sonrası kızgınlıkla ilgili, bazen Afrikalı liderler ama özellikle Rusya ve Türkiye gibi yabancı güçler tarafından uygulanan strateji var. Saf olmamak lazım." diyen Fransa Cumhurbaşkanı, bunlara destek verenlerin, videolar yapanların ve Fransızca yayın yapan medyalarda yer alanların birçoğunun Rusya veya Türkiye tarafından maaş aldığını iddia etti.

Macron, karikatürlerle ilgili ifadelerinin Müslüman Kardeşler ve Türkiye tarafından çarpıtıldığını ve bunun Sahra Altı Afrika dahil kamuoyunun görüşünü etkilediğini öne sürdü.

macron fransa Türkiye rusya fransa cumhurbaşkanı afrika sömürge sonrası dönem