Macron Ulusa Seslendi: Rusya Düşman Devlettir, Askeri Güç Dahil Gerekli Tüm Araçları Kullanacağız

TAKİP ET

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İşgalci Rusya'ya karşı halkına çağrıda bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İşgalci Rusya'ya karşı halkına çağrıda bulundu. Macron, yaptığı açıklamada, "Rusya düşman devlettir. Artık kırmızı çizgimiz yok" ifadelerinde bulundu.

Rus diktatörü Putin'in, Rusya'nın nükleer savaşa hazır olduğunu iddia etmesine Fransa Cumhurbaşkanı tepki gösterdi. Fransa'nın, Avrupa Birliği içinde atom bombasına sahip tek ülke olduğunu hatırlatarak, "Nükleer silahımız varken bu tehdidi savurmak mantıklı değil" dedi. Macron, Putin'in Ukrayna'yla yetinmeyeceğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nükleer güç bir istikrarsızlaştırma ya da tehdit aracı değil, bir güvenlik aracıdır. Eğer Rusya kazanırsa, Fransız halkının yaşamı değişecektir, çünkü artık güvende olmayacağız. Avrupa'nın ve Fransız halkının güvenliği tehdit altında olacaktır."

Fransa ordusuna bağlı 2 Zırhlı Lejyon Alayının Ukrayna Odessa'da konuşlanmak üzere yola çıktığı iddialarını reddeden Macron, Fransa'nın henüz o aşamaya gelmediğini belirtti. Macron, "Sınırları olmayan birine karşı zayıf durmaya karar verirsek, yenilgiyi kabul etmiş oluruz. Ancak hiçbir zaman bir saldırıya öncülük etmeyeceğiz, asla savaş başlatmayacağız. İşler daha da kızışırsa bunun tek sorumlusu Rusya olacak" ifadelerinde bulundu.