Macron ve Le Pen Arasında Canlı Yayında Başörtüsü Tartışması: İç Savaş Çıkarırsın

TAKİP ET

Macron ve Le Pen, canlı yayında "başörtüsü yasağını" tartıştı.

TV100'ün aktardığına göre Fransa'da bu pazar günü düzenlenecek olan cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu öncesinde adaylar Emmanuel Macron ve Marine Le Pen, France 2 ve TF1 kanallarının ortak canlı yayınında tartıştı.

Macron'un İslamcılıkla mücadele politikalarının etkisiz olduğunu savunan Le Pen, bunun için 570 camiyi kapatmak istediğini, İslamcılıkla mücadeleye yönelik kanun çıkarmak ve kamuya açık alanlarda başörtüsü yasağı getirmek gerektiğini belirterek "Başörtüsü İslamcılar tarafından empoze ediliyor. Başörtüsü takan kadınların büyük bölümü söylemeye cesaret etmese de başka seçeneği olmadığını düşünüyor. Kadınların özgürleştirilmesi gerekiyor. Bunun için kamuya açık alanlarda başörtüyü yasaklamalı" dedi.

Ülkede doğan yabancıların bazılarına verilen vatandaşlık hakkını iptal edeceğini ve suça karışan yabancıları sınır dışı edeceğini belirten Le Pen'e cevap veren Macron,  Le Pen'in başörtüsü yasağı vaadine karşı "Bunu yaparsanız iç savaş çıkarırsınız. Söylediğin çok ciddi bir şey" diye konuştu.

Başörtüsü yasağının Fransa'ya ihanet olacağını belirten Macron, İslam'la değil İslamcılıkla mücadele ettiklerini ve ayrılıkçılıkla suçlanan 99 camiden 23'ünün kapatıldığını belirterek milyonlarca Müslüman'ın Fransa'da rahat yaşamak istediğini vurguladı.

Le Pen'in Rus diktatörü Putin'e yakınlığı üzerinden eleştiren Macron, "2014'te Kırım'ın ilhakını tanıyan ilk Avrupalı siyasetçilerden olduğunuzu düşünüyorum. Bu bizim ülkemiz için kötü bir haber. Siz Rus iktidarına ve Putin'e bağlısınız. Siz 2014'te Sayın Putin iktidarına yakın bir Rus bankasından borç aldınız" dedi.

Le Pen ise Fransız bankalarının kredi vermemesi nedeniyle Rus bankasından kredi aldığını iddia etti.

macron le pen arasında canlı yayında başörtüsü tartışması iç savaş çıkarırsın