Macron'dan İlişkileri Normalleştirme Mektubu

TAKİP ET

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkileri normalleştirmek için bir mektup gönderdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkileri normalleştirmek amacıyla bir mektup gönderdi.

Pakistan’dan Türkiye’ye dönerken uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macron’un mektubunun içeriğinin iki ülke ilişkileri açısından olumlu olduğunu ifade etti. Erdoğan'a mektubun iletildiğini belirten Çavuşoğlu, "İlişkileri geliştirmek isteğini, Türkiye'ye atfettikleri önemi ve önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanımızla görüşmeyi de arzu ettiğini vurgulayan, güzel, pozitif, hatta bazı kısımlarında Türkçe ifadelerin bulunduğu bir mektup aldık. Cumhurbaşkanımıza takdim ettik, Cumhurbaşkanımız da 'Memnuniyetle görüşürüz' dedi.'' şeklinde konuştu.

Euronews'in haberine göre, Le Figaro’da Delphine Minoui imzasıyla “Erdoğan neden şimdi Avrupa'ya karşı tavrını yumuşatıyor?” başlığı ile çıkan bir yazıda, “ülkenin yaşadığı ekonomik sıkıntılar yüzünden Erdoğan’ın da AB’ye yakınlaşmak zorunda kaldığı” yorumu yapıldı.

Erdoğan’ın 12 Ocak’ta Avrupalı büyükelçilerle yaptığı görüşmede AB ile ilişkilerin geliştirilmesi konusunda önemli mesajlar verdiği belirtilen yazıda, Ankara’daki bir gözlemcinin, ülke ekonomisinin kötü durumda olduğu için Erdoğan’ın başka şansı olmadığı” yolundaki yorumunun altı çizildi.

Yine aynı yazıda, ismi açıklanmayan kaynağın, kötü giden ekonomi dışında iktidarın popülaritesinin düşmesi, ülkenin giderek tecrit olması gibi nedenlerle, ekonomik açıdan tek çare olarak AB’nin desteğinin görülmesi ve ABD’de yeni yönetimle ilişkilerin kötüleşme ihtimali üzerine Erdoğan’ın yine Avrupa yakınlaşmak zorunda kaldığı görüşü öneç çıktı.

fransa macron erdoğan çavuşoğlu avrupa ab