Macron'un Aşıyı Zorunlu Kılmasına Yönelik Protestolar Büyüyor: Aşı Merkezi Kundaklandı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un aşıyı zorunlu kılmasıyla birlikte başlayan protestolar ülke geneline yayılarak sürüyor.

France Bleu Pays Basque’ın haberine göre, ülkenin güneybatısında yer alan Bayonne bölgesinin Urrugne kentinde bulunan bir aşı merkezi Pazar günü ateşe verildi.

Protestocular aşı merkezinin çadır bezini tutuştururken itfaiye ekipleri bütün çadır alevlere teslim olmadan duruma müdahale etti. 

Ekiplerin yaptıkları incelemelerde çadırın benzin dökülerek yakılmaya çalışıldığı belirlemesi üzerine Bayonne savcılığı kundaklama olayına ilişkin olarak soruşturma başlattı.

Daha önce Nice kentinde bulunan aşı merkezine saldırı düzenlenmiş ve çadırının üzerine "Aşı öldürür" gibi yazılar yazılmıştı.

Aşı Zorunluluğu Kararı: Kahrolsun Diktatörlük

Cumhurbaşkanı Macron'un aşıyı hastane ve bakımevi personelleri için zorunlu hale getirmiş ve bu uygulamanın bütün halk için de genişletilebileceğini bildirmişti.

Macron'un söz konusu açıklamaları sonrasında halk protesto gösterileri yapmış ve başkent Paris başta olmak üzere birçok bölgede "Kahrolsun Diktatörlük" sloganları yankılanmıştı.

Macron'un Aşıyı Zorunlu Kılmasına Yönelik Protestolar Büyüyor Aşı Merkezi Kundaklandı